Den siste tiden har det vært aksjoner mot bompenger flere steder i landet. Tirsdag blir det arrangert aksjoner i Drammen, Fredrikstad og Kristiansand.

I Drammen begynte en kjør-sakte-aksjon klokken 16 tirsdag ettermiddag. Målet er å lamme rushtrafikken.

– Vi skjønte at vi var nødt til å øke innsatsen. Så dagens aksjon er å heve nivået. Det skal ikke være farlig, men det blir nok plagsomt. Ellers får vi ikke oppmerksomhet, sier aksjonsleder Anders Lunde til NRK.

Ifølge Drammens Tidende var nesten 200 mennesker påmeldt til aksjonen på forhånd.

Demonstranter oppsøkte folkemøte

I Fredrikstad var det demonstrasjonstog fra Stortorvet til Rådhuset tirsdag kveld.

– Nei til bompenger – nok er nok, ropte demonstrantene som hadde møtt opp.

Initiativtaker Kirsti Nelvik sammenligner den planlagte bomringen i byen med Berlin-muren.

– For meg blir dette som en mur. Jeg kan komme meg over til den andre siden av byen, men da må jeg betale for det. Da er det jo ikke fritt lenger, sier hun til NRK.

Etter demonstrasjonstoget oppsøkte demonstrantene Litteraturhuset i Fredrikstad hvor flere lokalpolitikere deltok på et folkemøte. Her forklarte politikerne hva de mener om bompenger, men ved flere tilfeller ble de avbrutt av buing og tilrop fra sinte demonstranter.

800 demonstrerte i Kristiansand

I Kristiansand deltok rundt 800 mennesker i en demonstrasjon mot bompenger på Øvre Torg i byen tirsdag kveld, ifølge Fædrelandsvennen.

– Vi kan ikke bygge en mur rundt byen for at de med best råd skal få bedre plass på veien, sa Frps Stian Storbukås til demonstrantene.

Kan utsettes

Den siste tidens bompengeaksjoner startet i på Nord-Jæren, hvor bilister har gjort opprør mot en bompengepakke som etter planen innføres 1. oktober

Etter et møte med ordførerne på Nord-Jæren mandag, sa samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) at planen om bompenger kan utsettes og avtalen forhandles på nytt.

– Om en lokalt velger å utsette innføringen av nye takster til etter reforhandling, vil regjeringen akseptere det, så lenge alle lokale parter er enige om det, sa Dale i en pressemelding.

Les også: Parti mot bompenger vokser på måling i Rogaland

Les også: Bompengeopprør kan bety slutten for dagens Oslo-byråd