RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bonde-krangel i regjeringen

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det pågår en knallhard dragkamp i regjeringen om hvor mye penger bøndene skal få.

Striden mellom Senterpartiet, anført av landbruksminister Terje Riis-Johansen og resten av regjeringen, medførte fredag det meget uvanlige at bøndene ikke fikk noe tilbud som lovet. Senest torsdag varslet landbruksdepartementet at tilbudet ville bli lagt frem i dag, men det skjedde ikke. Bondeorganiasjonene har fått beskjed om at tilbudet tidligst vil komme i morgen.

Uvanlig
At dette er høyst uvanlig bekrefter generalsekretær Harald Milli i Norges Bondelag overfor TV2 Nettavisen.

- På de 23-24 årene jeg har holdt på med dette har det skjedd en gang før at tilbudet ikke har kommet den dagen det er varslet, sier Milli.

1, 7 milliarder
Norges Bondelag og Norsk Bonde og Småbrukarlag har krevd drøyt 1,7 milliarder kroner i årets oppgjør, og ikke lagt skjul på at de forventet et inntektstløft med en statsråd fra Senterpartiet på plass i landbruksministerstolen. Den rødgrønne regjeringen har da også gitt bøndene en god del løfter i Soria-Moria. Dermed er fallhøyden for Riis-Johansen og Senterpartiet stor.

For 2006 er de samlede overføringene til landbruket over statsbudsjettet på 11,9 milliarder kroner. Går kravet gjennom blir summen 13,6 milliarder.

Venter på noe godt
Kravet ligger nær 650 millioner kroner over fjorårets som endte med en forhandlingsløsning på 450 millioner kroner mer til jordbruket

- Vi får bare vente. Den som venter på nor godt kan godt gjøre det, sier lederen i Norges Bondelag, Bjarne A. Undheim - han vil ikke spekulere i hvorfor tilbudet ikke kom som lovet fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere