*Nettavisen* Nyheter.

Bondeleder hyller pizza

Bondelagslederen er uenig i at Grandiosa-pizza ikke er en del av den norske matkulturen.

I en ny annonsekampanje stiller stiftelsen Matmerk, som står bak merkeordningene Spesialitet, Godt Norsk og Beskyttede betegnelser, spørsmål om Grandiosa er en del av norsk matkultur.

Dette har fått Stabburet, som produserer den populære pizzaen, til å reagere.

- Jeg føler det blir litt unødvendig å dra opp en slik debatt, for Grandiosa og pizza er noe folk kjøper mye av. Pizza er en del av den nye matkulturen, sier bondelagsleder Bjarne Undheim til Nettavisen.

- Stor verdi for norske bønder
Ifølge tall fra Stabburet så holder pizzaproduksjonen liv i 550 norske gårdbruk. Melken til over 7000 kuer må til for at du og jeg skal få ost på Grandiosaen.

- Det er klart at det må ikke være tvil om at Grandiosa for norske bønder er en stor verdi. Det er norske råvarer som brukes. Selv om pizza ikke har en gammel historie i Norge, er det en del av det folk kjøper mye av for tiden, sier Undheim.

Han påpeker at matvanene til folk endrer seg over tid.

- Det er mye folk som tar vare på gamle, tradisjonelle matretter, og de står sterkt. Men vi må ta imot nye matvarer også, sier bondelagslederen.

- Feil å settes mot hverandre
Undheim trekker fram kjøttkaker og spesielt fårikål som tradisjonsretter som står sterkt i folket.

- Men jeg ser ingen motsetninger mellom det ene eller det andre. Matvarer kommer og går, og noen består. Det viser seg at de gamle består, men om pizzaen består gjenstår å se. Men å sette gamle og nye matretter opp mot hverandre blir feil, sier Undheim.

Han roser Stabburet for pizzasuksessen.

- De har vært skikkelig flinke til å selge utrolig mye. Det er jo en kjempesuksess, sier lederen, og fortsetter:

- I dette landet må det være rom for at det kommer nye matvarer. Det er en utfordring for det norske landbruket å følge de nye trendene, og det føler vi at vi har gjort. All ære til Stabburet som fanget trenden og har gjort det til en så stor suksess, sier Undheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.