*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik: - Dypt tragisk ulykke

Tett på Bondevik. Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

- Våre tanker går først og fremst til familien og de pårørende til de omkomne, og de skal vite at vi gjør alt vi kan for å redusere skadevirkningene, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

20.01.04 14:31

Tirsdag reiser to statsråder til stedet der «Rocknes» havarerte.

Nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen landet på Flesland klokka 13.45, og reiste deretter ut til ulykkestedet. Etter at han har fått informasjon om havariet, skal han ha et møte med representanter for rederiet, Jebsen Management, i deres lokaler i Bergen.

Fiskerminister Svein Ludsvigsen skal ifølge planen lande på Flesland klokka 16.55. Også han skal dra direkte til ulykkesstedet.

Frykter oljeutslipp
Etter Rocknes-havariet har store mengder olje nådd fjæra på begge sider av Vatnestraumen. Kystverket karakteriserer omfanget som alvorlig.

Bondevik sier at myndighetene er svært opptatte av å redusere faren for oljeutslipp.

- Vi vektlegger nå selvfølgelig å kartlegge omfanget av ulykken og har høy beredskap på eventuelle oljeutslipp. sier Bondevik.

- Har Norge god nok beredskap for oljeutslipp?

- Norge har generell bra beredskap på oljeutslipp, og vi gjør det vi kan for å redusere skadene. Men det mest tragiske er tapet av menneskeliv etter havariet, sier Bondevik.

15 savnet
15 personer er fortsatt savnet etter havariet. Tirsdag formiddag fant Sjøforsvaret en av de savnede fra «Rocknes» død i sjøen, nesten seks kilometer fra ulykkesstedet. Fire personer er nå funnet omkommet mens tolv personer er funnet i live.

Hovedredningssentralen har avsluttet søket etter overlevende. Lokale politimyndigheter har nå ansvar for å lete etter omkomne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.