Bondevik: - Ingen betydning

Foto: (Scanpix)

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener at avsløringen om at kong Olav kanskje ikke var kong Haakons biologiske sønn, ikke har noe å si for styringen av landet.

14.10.04 13:46

- Jeg finner ingen grunn til å kommentere nærmere det Tor Bomann- Larsen skriver. Dette har uansett ingen konstitusjonell betydning i dag, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Statsministeren bekrefter at han ble orientert om boken i fjor høst.

Folkekonge
Det var Slottet som informerte statsministeren om avsløringene av de høyst oppsiktsvekkende omstendighetene rundt kong Olavs fødsel.

Men Bondevik ønsker ikke å si noe mer om lanseringen av at dronning Mauds livlege, sir Francis Laking kan ha vært kong Olavs biologiske far gjennom kunstig befruktning.

- Det viktigste er at prins Carl for nesten 100 år siden ble valgt til Norges konge som Haakon VII og at han kom til Norge med sin hustru Maud og deres sønn Olav. Kronprins Olav overtok kronen i 1957 og var i mer enn 33 år en folkekjær konge i Norge.

Stoltenberg: - Ikke betydning

Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, sier dette til TV 2 Nettavisen;

- Jeg ønsker ikke å kommentere slike påstander som uansett ikke har noen som helst betydning for kongehusets konstitusjonelle stilling i Norge i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.