Bondevik: - Typisk Valgerd

- Avgjørelsen om å gå, er typisk Valgerd. Hun er bunn ærlig, samtidig som hun har mot til å ta en slik avgjørelse, sier en trist statsminister Kjell Magne Bondevik.

07.11.03 19:50

Statsministeren sier til TV 2 Nettavisen at han fikk vite fredag morgen at partileder Valgerd Svarstad Haugland hadde bestemt seg for å trekke seg kvelden i forveien.

- Jeg fikk vite det i morges, men jeg har skjønt det noen dager, sier Bondevik som satt med tårer i øynene på første rad ved siden av utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson da Valgerd fra talestolen erklærte at hun trekker seg.

Rapport
Bondevik legger ikke skjul på at det er rapporten fra evalueringsutvalget som ble nedsatt etter partiets katastrofevalg som er årsaken til at Valgerd går av som partileder.

- Når hun nå har lest rapporten slik at hun ikke har full støtte, har jeg forståelse for at hun går.

Bondevik sier at han er lei seg for at Valgerd nå går fordi han har hatt et tett og nært samarbeid med partilederen.

- Hun har vært veldig lett å samarbeide med. Ikke fordi vi alltid har vært enige, men fordi hun er så åpen og spontan. Vi har hatt åpne kanaler hele tiden. Samarbeidet har aldri vært vanskelig.

Foto: Berit Almendingen

Ros
Han gir Valgerd honnør for at hun er en åpen, raus og ærlig person.

- Vi skal huske på at partiet aldri har vært så høyt opp som under hennes ledelse. Hun har en veldig stor del av æren for å ha åpnet partiet mot nye grupper.

- Bør den nye partilederen være forberedt på å også være statsministerkandidat?

- Ja, det må vedkommende være, sier Bondevik som understreker at partiet nå må ta politiske grep samtidig som de velger nytt lederskap 23. januar neste år. Hvilke grep han tenker på, vil han ikke si nå. Det skal landsstyret ta stilling på møtet fredag og lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.