Gå til sidens hovedinnhold

- Bondevik avviser ikke Ap

Kjell Magne Bondevik mener det ikke finnes noe avgjørende ideologisk hinder for et framtidig regjeringssamarbeid mellom KrF og Ap.

– Men vi oppnår så mye i samarbeidsregjeringen at jeg ikke ser noen grunn til å spekulere i andre alternativer, sier han.

- Så spørsmålet om et eventuelt regjeringssamarbeid med Ap er ikke et spørsmål om uoverstigelige ideologiske skillelinjer?

– Ja, selv om sosialdemokrater og kristendemokrater står for ulike ideologiske retninger, så har vi jo også mange felles trekk, sier statsministeren i et nyttårsintervju med Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Han trekker fram den sosiale dimensjonen i politikken, det internasjonale ansvaret og solidariteten.

Fortsatt statsminister
– Du ble statsminister mot alle odds og sitter som sjef for din andre regjering. Skyldes det den politiske situasjon, tilfeldigheter eller dine evner som samarbeidspolitiker?

– Det kan vel være snakk om en kombinasjon. For det første er vi plassert midt i sentrum og kan samarbeide til begge sider. For det andre har jeg gjennom et langt politisk liv fått mye erfaring og politiske kontakter som nå kommer godt med. Andre partier har lært at de kan stole på oss. I tillegg kommer en porsjon tilfeldigheter. For eksempel var det jo ikke vi som bestilte Jaglands 36,9, ler Bondevik.

Statsministerens fremste nyttårsønske på den hjemlige politiske arena er å bekjempe arbeidsløsheten, som han betrakter som en tragedie for den enkelte og sløsing med samfunnets ressurser.

Ellers ønsker han seg fred for alle verdens folk, ikke minst i den langvarige og bitre konflikten mellom israelere og palestinere.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus