RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik bekymret over heisstreiken

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Statsminister Kjell Magne Bondevik er bekymret over at eldre og funksjonshemmede ikke kommer seg ut på grunn av heisstreiken.

Frp-formann Carl I. Hagen minnet Bondevik om følgene av den «glemte streiken» i Stortinget onsdag.

De eldre og funksjonshemmede får dårligere livskvalitet fordi de ikke kommer seg ut så lenge heisene står, sa Hagen, og spurte om regjeringen vil gripe inn og stoppe streiken med tvungen lønnsnemd.

- Jeg har registrert at situasjonen er fastlåst, og at den har vart over flere måneder. I den grad den begynner å ramme folks helse, er det god grunn til å vurdere hva som skal gjøres. Men det er regler for voldgift som vi må følge, sa Bondevik.

Opptatt av penger
Hagen antydet at regjeringen er mer opptatt av økonomi enn av de eldres livssituasjon, når den grep inn med tvungen lønnsnemd for å stanse streiken på sokkelen, men stiller seg passiv til streiken blant heismontørene.

Bondevik forsikret at regjeringen slett ikke er passiv til streiken, men han mener situasjonen i dag ikke gir grunnlag for å gripe inn.

- Men vi synes også dette er problematisk, sa Bondevik

Tar trappen
Statsministeren Bondevik tok også i dag trappen opp til sitt eget kontor i 16. etasje i Høyblokken i regjeringskvartalet. To av de fire heisene i Høyblokken står, og flere følger Bondevik og tar trappene i stedet for å vente på heisen.

- Jeg er klar over at konflikten har skapt en irritasjon, som for mange av oss er til å leve med, men for andre er den i ferd med å bli et betydelig problem, sa statsministeren.

Heismontørene har vært i konflikt siden 24.august. De streiker for å få gjennomslag for kravet om at utenlandsk arbeidskraft skal koste like mye å leie inn som norske heismontører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere