*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik får mest omtale

Statsminister Kjell Magne Bondevik er regjeringens klart mest omtalte mann og hans eget Kristelig Folkeparti er også det partiet som er oftest i mediene. Sjekk hvem som får minst oppmerksomhet.

19.10.03 17:08

Observer Norge har analysert mediedekningen av regjeringen, og undersøkelsen viser at Bondevik har en like høy andel medieomtale som de fire mest profilerte statsrådene fra Høyre til sammen, melder NTB

Usynlige

Regjeringens minst medieomtalte statsråder er bistandsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF), sosialminister Ingjerd Schou (H) og fiskeriminister Svein Ludvigsen (H).

KrF-leder og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland følger på plassen bak Bondevik.

På plassene bak Bondevik og Solberg kommer kommunalminister Erna Solberg (H) og finansminister Per-Kristian Foss (H), utdanningsminister Kristin Clemet (H) og utenriksminister og partileder Jan Petersen (H).

Justisminister Odd Einar Dørum er den klart mest profilerte av Venstres statsråder.

Best gjennomslag for Høyre

Analysen viser også at Høyre er det partiet som fikk best gjennomslag for sine saker i riksmediene i månedene før valget. KrF fikk i liten grad gjennomslag for hjertesakene. Det var interne partiforhold som preget mediene.

Analysegrunnlaget er alle TV-innslag og avisoppslag som handler om norsk politikk i perioden april-oktober i år, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.