*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik fikk Start-supporters plass

Da statsminister Kjell Mange Bondevik og hans følge skulle på fotballkamp i Kristiansand, måtte flere trofaste Start-supportere flytte fra sine faste plasser.

02.08.05 12:32

- Det går ikke an! Her må vi som har støttet opp om klubben i 15 år, vike plassene for pampene som vil sole seg i glansen, enten det er av fotballen eller Bono, sier fotballsupporter Martin Stallemo (40) til Verdens Gang.

I Bondeviks følge var blant andre en bror, en sønn og en kamerat. Miljøvernminister Knut Arild Hareide og Jon Lilletun satt også sammen med statsministeren, men ifølge statsministerens kontor (SMK) var de ikke en del av Bondeviks følge, skriver VG.

Daglig leder i Start Toppfotball, Harald Andersen, sier til TV 2 Nettavisen at klubben fikk en forespørsel fra SMK om at statsministeren ønsket 10 plasser. I tillegg kom Kristiansands ordfører med ett følge. Totalt var det snakk om 12 personer som skulle sitte i følget til statsministeren.

- Vi skaffet i utgangspunktet plasser som var ledige, men da følget ankom stadion en time før kampen sa livvaktene at de trengte andre plasser av sikkerhetsmessige årsaker, sier Andersen.

Dermed måtte de finne plasser som lå nær utgangen. Andersen sier at det eneste alternativet var å ta plasser som var avsatt til de med sesongkort. Disse suporterne ble informert om plasskifte da de ankom fotballkampen søndag.

- Min vurdering var at det var i orden for omtrent alle, men jeg ser at noen har reagert på dette i dagens VG. Jeg håper likevel vi får forståelse for at det var nødvendig å bytte plasser. Det er ikke ofte vi har gjester til stede der en sikkerhetsmessig vurdering av plassene er nødvendig, sier Andersen.

Andersen mener imidlertid at det er beklagelig at de måtte stokke om på plassene så kort tid før kampstart. Han beklager at de ikke visste om sikkerhetsbehovene til Bondevik slik at de kunne ha satt av gode nok plasser med en gang.

- Har du forståelse for at personer som Stallemo opplever at det er forskjellsbehandling?

- Det jeg kan si til det, er at hvis Stallemo hadde vært statsmister i Norge så ville han fått samme behandling, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.