*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik ga to millioner

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) ga på vegne av regjeringen 2 millioner kroner til TV 2s innsamlingsaksjon for Redningsselskapet.

14.01.04 10:27

Bondeviks tidligere statsråd, generalsekretær Anne Enger Lahnstein i Redningsselskapet, var glad for gaven fra sin tidligere politiske kollega.

- Tusen takk, jeg tror jeg vil si på vegne av det norske folk, for dette er noe folk føler eierskap til og ansvar for, sa Lahnstein under direktesendingen på TV 2 søndag kveld, skriver NTB.

- Når Anne spør om penger, er det ikke så lett å stå imot, sa statsministeren spøkefullt om Redningsselskapets henvendelse.

- Jeg har jo selv vokst opp langs kysten og hadde kamerater som hadde fedre på havet. Jeg har lært litt om den engstelsen familiene kan føle, sa Bondevik.

- Overkant av 30 millioner

Ved 23.30-tiden søndag var 14,7 millioner kroner talt opp.

- Vi har som mål å få inn 46 millioner kroner, men mye tyder på at vi kommer til å ende opp på i overkant av 30 millioner, sier opptellingskoordinator Ernst Larsen i Redningsselskapet til TV 2 Nettavisen.

- Vi har talt opp 14,7 millioner, og da er 150 kommuner talt opp. Vi har 280 kommuner igjen å telle, sier Larsen.

Midlene fra årets aksjon går i første omgang til den topp moderne og nybygde skøyta RS "Harald V". I tillegg er håpet å få styrket en del av de andre båtene med nytt utstyr.

Redningsselskapet er en av Norges eldste humanitære foreninger, etablert i 1892, og har i dag 42.000 medlemmer. Den viktigste aktiviteten er driften av 29 redningsskøyter som har beredskap 24 timer i døgnet, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.