*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik ignorerer Hagen

Foto: Morten Holm /SCANPIX

SEM (TV 2 Nettavisen): Kjell Magne Bondevik vil ikke gi Carl I. Hagen en tøddel mer innflytelse selv om Frp skulle gjøre et brakvalg til høsten, og Bondevik sitter som statsminister.

01.02.05 17:47

- Et sterkere Frp vil prinsipielt ikke føre til noen forandring, sa Bondevik da han avsluttet regjeringens strategikonferanse på Sem Gjestegård i ettermiddag.

Frp-formann Carl I. Hagen kan glede seg over 20 prosent på TV 2s partibarometer i dag, men framgang for Frp betyr null og niks i forhold til samarbeidet med Bondevik og hans regjering, hvis den overlever valget.

- Vi ser for oss at samarbeidet blir som det har vært, sier Bondevik.

Hagens valg
Han peker på at selv om Frp skulle få stor oppslutning ved valget, så vil Ap uansett være enda større.

- Vi forbeholder oss retten til å samarbeide fra sak til sak.

Bondevik stoler på at Hagen ikke tør hindre ham i å bli sittende ved makten, og finner ingen grunn til å gi ved dørene.

- Jeg regner med at Frp fortsatt vil ha en ikke-sosialistisk regjering framfor en regjering med et sosialistisk innslag. Det er deres valg, sier Bondevik.

Skatte-sprik
Høyre har tidligere lovet 23 milliarder kroner i skattelette i den neste 4-årsperioden, men Bondevik kommer ikke med en krone i nye skatteløfter etter regjeringens strategikonferanse.

Han viser utelukkende til Sem-erklæringen, og lover å innfri de rundt10 milliarder kronene i skattelettelser som regjeringen ennå ikke har gitt.

Bondevik mener det ikke er behov for avklaring når det gjelder uenighet mellom de tre regjeringspartene om blant annet skattelettelser og alkoholpolitikk.

- Vi er tre ulike partier, men vi har bevist at vi klarer å bli enige i hver eneste sak. Vi har ikke hatt en eneste dissens i denne regjeringen, bortsett fra patentdirektivet, sier statsministeren.

Advarer mot eksperiment
Bondevik mener den sittende regjeringen har fått norsk økonomi på skinner. Han ber om fornyet tillit, og advarer velgerne mot et alternativ regjering bestående av Ap, SV og Sp.

- Vi er på en god kurs. Det må ikke ødelegges av et alternativ som er uklart på mange områder. Blir småbarnsforeldrene fratatt kontantstøtten og valgfriheten, eller blir de det ikke? Dette får vi ikke noe svar på, advarer Bondevik.

Han hevder det er forskjell på at regjeringspartiene ikke vil avklare uenighet seg imellom og på at Ap, SV og Sp ikke kommer med avklaring på kontantstøtten.

- Det er mer grunnleggende å ta bort en ordning. Det er et prinsipp. Det er noe annet.

Bondevik mener det vil være et rent eksperiment av velgerne å gi et rødgrønt alternativ tillit.

- Det er helt nytt for Ap med et forpliktende samarbeid. I regjering alene har Ap samarbeidet mer mot sentrum enn mot venstre. Det vil være et eksperiment.

Bondevik anslår at det er 50 prosent sjanse for at Ap går i regjering alene, uten SV og Sp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag