RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik kan bli grillet

Statsråd Victor Norman
Statsråd Victor Norman Foto: Berit Almendingen
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Både SV og Frp åpner for å grille statsministeren om statsråd Victor Norman i Stortinget onsdag.

Det er Bondevik og Foss som møter i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

I spørretimen, som begynner klokken 10, har stortingsrepresentantene mulighet til å stille spørsmål som ikke er forhåndsmeldte, til de aktuelle regjeringsmedlemmene som møter.

I utgangspunktet er det ventet at stortingsrepresentantene vil diskutere budsjettforliket, men SV har ikke bestemt seg for om de også vil ta opp Norman-saken.

- Vi har ikke hatt noe møte om det ennå, og holder alle muligheter åpne, sier lederen i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Ågot Valle (SV), til TV 2 Nettavisen.

Utelukker ingenting

SI DIN MENING:
Er din tillit til Victor Norman svekket?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
Heller ikke Frp-formann Carl I. Hagen, som også sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, utelukker at Frp vil stille spørsmål om Norman i spørretimen.

- Jeg vil ikke utelukke det, sa han på vei inn til møtet i komiteen tirsdag.

Verken Carl I. Hagen eller Ågot Valle mener at det foreløpig er grunnlag for å stille mistillitsforslag mot Norman.

- Flyavtalen er en avtale som regjeringen har inngått. At de har en statsråd som er svekket, er et problem for regjeringen, sier Hagen.

- Begynner dette å minne om en forfølgelse av Norman?

- Nei, det virker som om det ikke er samsvar mellom liv og lære for statsråden, sier Hagen.

Svar torsdag
Ågot Valle (SV) sier at komiteen ikke har fått svar på spørsmålene som de sendte Bondevik forrige tirsdag angående Normans pengebruk.

Hun vil vente på å se svarene fra Bondevik før hun tar stilling til om det er grunnlag for mistillit mot statsråden.

- Vi har fått vite at svaret kommer torsdag. Det er greit at svaret kommer såpass sent, det er en fordel at vi får et godt og utfyllende svar, sier hun.

Møtes igjen torsdag
Komiteen vedtok ikke på dagens møte forslaget fra Hagen om å be Bondevik om å også svare på spørsmål om Normans brudd på sin egen flyinstruks.

- Noen av medlemmene i komiteen har bedt om få se nærmere på forslaget fra oss. Det er en fast regel at medlemmene har en slik rett. Vi skal ha et ekstraordinært møte på torsdag for å diskutere saken videre, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Norman taus
Søndag avslørte TV 2 at Victor Norman, som har pålagt sine ansatte å fly med Norwegian, selv flyr han med SAS. Dette er noe ministeren ikke ønsker å kommentere.

- Ingen kommentar, var det han sa til pressen da han i formiddag ankom Fiskeridepartementet i anledning et møte med partene i arbeidslivet.

Norman gikk raskt inn i møterommet, før døren ble lukket bak ham.

- Blir ingen kommentar
Ifølge informasjonssjefen i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, Lisa Bang, ønsker ikke ministeren å kommentere dette i nærmeste framtid.

- Hans kommentar er at han ikke vil kommentere. Så vidt jeg har registrert har det ikke kommet noen spørsmål om flyreiser fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Bang til TV 2 Nettavisen.

- Under min verdighet
I går ga Norman en liten forklaring på hvorfor han ikke ønsker å si noe om flyreisene.

- Jeg mener det er under en statsråds verdighet å kommentere hvilke flyselskap han benytter. Det er mitt kontor som bestiller billettene, sa han til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere