*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik stanser ikke gasskraft

Planlagt gasskraftverk på Kårstø, Naturkraft AS

Norges Naturvernforbund ber regjeringen gripe inn og stanse Naturkrafts planer om å bygge gasskraftverk på Kårstø. Det vil ikke statsminister Kjell Magne Bondevik.

18.05.05 14:19

Naturnvernforbundet mener gasskraftverket som Naturkraft vil bygge på Kårstø, vil slippe ut 1,2 millioner tonn forurensende CO2 i året, tilsvarende 350.000 privatbiler. Nå ber organisasjonen regjeringen omgjøre tillatelsen.

- Må omgjøre
Både KrF og Venstre har på sine landsmøter nylig vedtatt at de vil omgjøre tillatelsene som Naturkraft og Industrikraft har til forurensende gasskraftverk.

- Regjeringen må nå følge opp dette ved å gjøre om tillatelsen. Det har den anledning til etter forurensningsloven, sier nestleder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund i en pressemelding.

Han mener det må stilles krav om at 90 prosent av utslippene fjernes. Det var ifølge Naturvernforbundet kravet som ble stilt ved den første behandlingen av Naturkrafts søknad i 1999.

Griper ikke inn

Til NTB sier statsminister Kjell Magne Bondevik at regjeringen ikke vil gripe inn.

- Som kjent er jeg klar motstander av sterkt forurensende gasskraftverk. Selskapene fikk sin konsesjon under Ap-regjeringen til Jens Stoltenberg, og det må vi ta til etterretning. Alle vet at det er en oppstart jeg ikke er glad for, men på det grunnlaget har de anledning til å starte opp, sier han til NTB.

Han mener imidlertid at regjeringen ikke kan inndra konsesjonen, slik Norges Naturvernforbund krever, og sier at regjeringen ikke vil stoppe en lovlig gitt konsesjon, selv om den er gitt av en annen regjering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag