*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik står fast ved null-mobbing

Mobbefrie skoler innen 2004 er fortsatt målet til statsminister Kjell Magne Bondevik, trass i urovekkende rapporter om at lærerne er de verste mobberne.

Torsdag formiddag møtte statsministeren elevene ved Maridalen skole i Oslo for å forsvare sitt løfte om at det innen 23. september 2004 ikke skal være noen form for mobbing eller plaging i norske skoler.

Maridalen skole ble nevnt i statsministerens nyttårstale i fjor. I nyttårstalen sa Bondevik at så mange som 45.000 barn daglig blir mobbet i skolen, og at de voksne må gripe inn mer mot mobbing.

Tirsdag presenterte Aftenposten imidlertid en undersøkelse som viser at de største mobberne i norske skoler er lærerne. Konklusjonen ble at så mange som en av 20 elever føler seg mobbet av lærerne.

- Tallene er urovekkende og de bør tas på alvor. Mye tyder på at lærerne bør ta et enda større ansvar, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Skjer ikke over natta

Til tross for undersøkelsen står han fast ved løftet om mobbefrie skoler innen 2004.

- Dette er et realistisk forslag. Vi står fast ved målet om at det skal innføres en nulltoleranse for mobbing i alle skoler. Men resultatene skjer ikke over natta, sier Bondevik.

En undersøkelse fra august, viser at 5-8 prosent av elevene i den norske grunnskolen blir mobbet minst én gang i uka.

Bondevik håper likevel at tallet på mobbeofre har gått ned siden nyttårstalen. Ferske tall fra en ny undersøkelse vil være klare i slutten av september.

- Jeg har tro på at tallet har gått ned siden nyttår, sier statsministeren.

Skolekampanjer

Bondevik sier at 552 skoler i 169 kommuner har siden i vår jobbet med kampanjer mot mobbing.

- Målet er at alle skoler skal komme i gang med samtaler i klasser, samtaler mellom foreldre og lærere, og at skolene vil innføre sanksjoner og regler som vil redusere antall mobbeofre, sier Bondevik.

Les også:

Lærerne mobber mest

Lover mobbefrie skoler innen 2004

45.000 elever mobbes ukentlig

Rekordmange mobbeklager

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.