RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik står fast ved null-mobbing

Mobbefrie skoler innen 2004 er fortsatt målet til statsminister Kjell Magne Bondevik, trass i urovekkende rapporter om at lærerne er de verste mobberne.

Torsdag formiddag møtte statsministeren elevene ved Maridalen skole i Oslo for å forsvare sitt løfte om at det innen 23. september 2004 ikke skal være noen form for mobbing eller plaging i norske skoler.

Maridalen skole ble nevnt i statsministerens nyttårstale i fjor. I nyttårstalen sa Bondevik at så mange som 45.000 barn daglig blir mobbet i skolen, og at de voksne må gripe inn mer mot mobbing.

Tirsdag presenterte Aftenposten imidlertid en undersøkelse som viser at de største mobberne i norske skoler er lærerne. Konklusjonen ble at så mange som en av 20 elever føler seg mobbet av lærerne.

- Tallene er urovekkende og de bør tas på alvor. Mye tyder på at lærerne bør ta et enda større ansvar, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

Skjer ikke over natta

Til tross for undersøkelsen står han fast ved løftet om mobbefrie skoler innen 2004.

- Dette er et realistisk forslag. Vi står fast ved målet om at det skal innføres en nulltoleranse for mobbing i alle skoler. Men resultatene skjer ikke over natta, sier Bondevik.

En undersøkelse fra august, viser at 5-8 prosent av elevene i den norske grunnskolen blir mobbet minst én gang i uka.

Bondevik håper likevel at tallet på mobbeofre har gått ned siden nyttårstalen. Ferske tall fra en ny undersøkelse vil være klare i slutten av september.

- Jeg har tro på at tallet har gått ned siden nyttår, sier statsministeren.

Skolekampanjer

Bondevik sier at 552 skoler i 169 kommuner har siden i vår jobbet med kampanjer mot mobbing.

- Målet er at alle skoler skal komme i gang med samtaler i klasser, samtaler mellom foreldre og lærere, og at skolene vil innføre sanksjoner og regler som vil redusere antall mobbeofre, sier Bondevik.

Les også:

Lærerne mobber mest

Lover mobbefrie skoler innen 2004

45.000 elever mobbes ukentlig

Rekordmange mobbeklager

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere