*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik sur på NRK

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Kjell Magne Bondevik og hans regjeringskolleger mener NRK Dagsnytt bevisst holder tilbake informasjon for å skape mer drama i sendingene sine. - Tull, repliserer NRK-ledelsen.

02.04.04 10:24

NRK har ertet på seg sentrale folk i regjeringen i flere konkrete saker den siste tida. Ifølge statssekretær Gunnar Kvassheim ved Statsministerens kontor opplever de gang på gang at NRK Dagsnytt holder tilbake kommentarer fra statsråder eller andre regjeringskilder, skriver Dagens Næringsliv.

- Ofte er intervjuer med alle involverte parter gjort kvelden i forveien, med når morgensendingene starter, slipper vi ikke til, sier Kvassheim.

NRK-ledelsen velger i stedet å sende tilsvaret fra regjeringen i sendinger seinere på dagen, hevder han. Det er kontroversielt i forhold til tilsvarsretten i Vær Varsom-plakaten, som sier at den som blir utsatt for sterke beskyldninger, skal ha mulighet til å imøtegår faktiske opplysninger samtidig.

Nyhetsredaktør Per Anders Johansen i NRK Dagsnytt tilbakeviser kritikken. Han hevder at NRK Dagsnytt ikke skjeler til dramaturgi når de legger opp sine sendinger, men legger vekt på hva som er mest interessant for lytterne.

- Det er faktisk ikke alltid kommentarene fra en statsråd, påpeker han overfor DN.

Johansen mener også det er forskjell på sterke beskyldninger og kritikk. Radiojournalistene kan ikke løpe etter en statsråd hver gang NRK videreformidler samfunnskritikk, understreker han.

- Da hadde Kjell Magne Bondevik vært på plass i hver eneste sending, framholder Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.