RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik takker hjelperne

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik gir en spesiell takk til de mange som står midt i hjelpearbeidet etter katastrofen i Sørøst-Asia i nyttårstalen sin. Les hele talen her.

Bondevik sier katastrofen i romjulen er en brutal påminnelse om hvor vergeløse vi mennesker er overfor de store naturkreftene.

- Derfor har det vært vanskelig for meg å skrive talen, forteller han.

Statsministerens nyttårstale var sterkt preget av jordskjelvkatastrofen.

- Vi føler med alle dere som er rammet av ringvirkningene av flomkatastrofen, sier han.

Han unnslår heller ikke at det har vært rettet kritikk mot myndighetene for at de har vært for sent ute med å yte bistand. Han sier han forstår at mange opplever det slik, og at hele krisehåndteringen skal evalueres i ettertid.

- Men la oss ikke glemme alle dem som under store personlige påkjenninger har stått på dag og natt for å finne og hjelpe nordmenn som er rammet, understreker han.

- Takk til alle som nå stiller opp med profesjonell hjelp og praktisk bistand!

Og takk til familie, naboer og venner som viser omsorg for dem som er rammet og de pårørende som lever med sorg og savn!

Bondevik snakker også om Norge som fredsnasjon, FN, krigen mot terror, EU, bistand og pensjonsreformen – og prinsesse Ingrid Alexandra. Les hele talen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere