Bondevik tier om Norman

En presset statsminister vil ikke uttale seg etter de siste avsløringene om at statsråd Victor Norman bryter sin egen instruks om å fly med Norwegian.

17.11.03 14:27

- Bondevik kommer ikke til å gi noen kommentarer, sier statssekretær for pressesaker, Gunnar Husan, til TV 2 Nettavisen.

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman sto i spissen for vedtaket da alle statsansatte, der det er mulig, ble pålagt å fly med Norwegian Air Shuttle.

Nå viser det seg at statsråden selv velger SAS når han er ute og reiser, ifølge TV 2 Nyhetene. Avsløringene kommer på toppen av tidligere uheldige disposisjoner av statsråden.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er din tillit til Victor Norman svekket?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

Ubyråkratisk brev
Det er ingen tvil om at Bondevik er svært lite glad for den siste avsløringen om Norman. I forrige uke sendte statsministerens kontor ut en pressemelding som var skrevet i en lite tradisjonell, byråkratisk tone:

«Statsministeren har understreket overfor statsråden at regelverket skal følges, og Norman har beklaget at dette i enkelte tilfeller ikke har skjedd» , het det i pressemeldingen.

Jobber med svar til Stortinget
Nå jobber Statsminsterens kontor med å skrive ferdig svaret på brevet som Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte til Bondevik i forrige uke. En samstemmig komité ønsker at Bondevik skal gjøre greie for Normans pengebruk.

Husan kan ikke si når svaret er klart.

- Jeg tør ikke si når svaret er ferdig. Det jobbes med saken, sier Husan.

Hagen varsler oppvask
Han viser til at regjeringen fredag oppnevnte statsråd Lars Sponheim som settestatsråd for Norman. For å unngå at det kan reises tvil om hans habilitet, har Norman anmodet om at det oppnevnes settestatsråd for å behandle brevet fra Stortinget

Nå vil Bondevik, Sponheim og Norman få ytterligere et spørsmål å svare på. Frp-formann Carl. I. Hagen har varslet at han vil ta opp flysaken i kontroll- og institusjonskomiteen som har møte i morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.