RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik trolig uvitende

(Foto: Jørge Berge /TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statsråd Victor D. Norman (H) informerte trolig verken statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) eller sin egen informasjonssjef før han innkalte til pressekonferanse fredag.

Fredag morgen hersket det fullstendig forvirring om hva som skulle skje i Regjeringskvartalet samme formiddag, melder NTB.

Først ga Arbeids- og administrasjonsdepartementet beskjed om at Victor Norman skulle avholde pressekonferanse klokken 11. Men på spørsmål fra NTB om hvorfor Norman ikke skulle delta i statsråd på Slottet på samme tid, sa informasjonssjef Lisa Bang:

- Nei....det vet jeg ikke.

Heller ikke statssekretær for pressesaker ved Statsministerens kontor, Gunnar Husan (KrF), var informert om hasteinnkallelsen.

- Er det innkalt til pressekonferanse, sier du? Klokka 11? Jaha, hva gjelder det da? spurte Husan da NTB spurte hvorfor Norman ikke skulle delta i statsråd.

Ble utsatt
Flere medier erfarte på dette tidspunktet at Norman ville gå av. En time senere, om lag tre kvarter før pressekonferansen skulle starte, ringte informasjonssjef Lisa Bang tilbake.

- Norman går ikke av, fastslo Bang, og informerte samtidig om at pressekonferansen var utsatt til 11.15, etter statsråd.

- Sammen på Slottet
På pressekonferansen ble Norman spurt om han hadde konferert med statsministeren før han innkalte medie-Norge.

- Vi har ikke noe system på at alt vi gjør innebærer forhåndsgodkjennelse av statsministeren. Men selvfølgelig snakker jeg med statsministeren om mange forskjellige ting. Vi var sammen på Slottet for en liten stund siden. Der snakket vi blant annet om at jeg skulle ha pressekonferanse nå. Han ønsket meg for øvrig lykke til, sa Norman.

- Mente han at dette var en god idé?

- Statsministeren ønsket meg lykke til, og jeg tror han har stor forståelse for at jeg holder denne pressekonferansen, sa Norman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere