*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik tror han overlever høsten

Statsminister Kjell Magne Bondevik tror sjansen for å overleve budsjetthøsten i regjeringsbygget er mer enn 50 prosent.

19.10.03 19:43

- Jeg tror vel kanskje sjansen er mer enn 50 prosent, men vil ikke tippe noe mer presist enn som så. Det viktige er at landet får et ansvarlig budsjett, sier statsministeren til TV 2.

Søndag var det nøyaktig to år siden samarbeidsregjeringen tiltrådte. I fjor feiret de dagen med stor begeistring og festforestilling. I år nøyer Bondevik seg med hilsener i nabolaget og middag hjemme med kona. Bondevik avviser at det er mindre entusiasme for regjeringen nå. Snarere vil han ha en markering når de har sittet i tusen dager - det vil si neste sommer.

Vil feire 1000 dager
- Ja, det vil være en flott markering. Den vil helt sikkert bli feiret. Og da vil vi jo være oppimot tre år, sier statsministeren.

Bondevik signaliserer altså sterkt at han blir sittende. Han mener han vil beholde troverdighet dersom han må stille kabinettspørsmål på budsjettet.

- Ja, det mener jeg, fordi kabinettspørsmål skal man ikke overdrive bruken av, og nå er det lenge siden jeg stilte det sist. Er det en sak som er stor nok, så er det selvsagt budsjettet, sier han

Forhandler om alt
Og han er villig til å forhandle om alle saker i budsjettet:

- Vi utelukker ingen spørsmål fra drøftinger med dem som er villig til å inngå et ansvarlig budsjettforlik med oss. Ingen sak nevnt, ingen sak glemt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.