RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik tror ikke på skole-undersøkelse

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statsminister Kjell magne Bondevik tror ikke på en fersk undersøkelse som viser at nordmenn flest ønsker satsing på den offentlige skolen fremfor private skoler.

I undersøkelsen som er utført av Norsk Statistikk for Hundreårsmarkeringen – Norge 2005, blir folk spurt om de ønsker sterkere satsing på private eller offentlige løsninger på en rekke områder, som helse, omsorg, barnehager og skoler.

Særlig stort er flertallet for offentlige løsninger når det gjelder utdanning, der altså nesten 80 prosent av de spurte vil ha mer satsing på offentlige skoler, skriver Avisenes Nyhetsbyrå.

-Ledende spørsmål

– Dette er en ledende måte å stille spørsmål på, sier Bondevik og viser til uttalelser fra valgforsker Bernt Aardal.

I Stortingets muntlige spørretime onsdag ble statsministeren i nesten en stiv klokketime bombardert med kritiske spørsmål om regjeringens skolepolitikk. Etter at den nye friskoleloven ble vedtatt med regjeringspartienes og Frps stemmer, ligger det om lag 250 søknader på utdanningsministerens bord om å starte nye private skoler.

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg ville vite om Bondevik deler frykten hos egne partifeller i blant annet Rogaland og Hordaland. De er redde for at frisleppet av nye private skoler vil tappe den offentlige skolen for ressurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere