RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik vil sjekke Norman

Sist oppdatert:
Presset på statsråd Victor Norman øker. Nå vil Kjell Magne Bondevik sjekke Normans pengebruk.

Stortinget krever også at Norman skal informere om reglene for valg av flyselskap.

I dag fikk kontroll- og konstitusjonskomitéen svar på brevet som de sendte til statsminister Kjell Magne Bondevik for over ei uke siden om reglene for representasjon for statsråder. I brevet skriver Bondevik at han vil sjekke Normans pengebruk nærmere.

- Jeg har registrert at det kan være noe uklarhet i hvordan regelverket har vært fortolket. Jeg vil derfor sørge for at det blir tatt initiativ til en gjennomgang av regelverk, praksis og kontrollrutiner på området, skriver statsministeren.

- Må ikke være private
Settestatsråd Lars Sponheim, som ble satt på saken fordi Victor Norman er inhabil, skriver i sitt brev til komiteen at reglene om representasjon er slik at en statsråd må trekke en klar grense mot arrangementer av privat karakter.

- Arrangementer må dessuten være av en viss viktighet for embedsutøvelsen, skriver Sponheim.

Det kan tenkes at Normans avskjedsselskap for sin egen kjæreste, tidligere statssekretær Christine Meyer, kan innebefatte arrangementer som Bondevik vil sjekke nærmere ut fra denne definisjonen.

Presset øker

I tillegg til at Bondevik lover at han vil sørge for at Normans pengepraksis blir gjennomgått, ønsker kontroll- og konstitusjonskomiteen å få svar på reglene rundt avtalen som Norman selv skrev under på om valg av flyselskap for statsansatte. TV 2 Nyhetene har tidligere avslørt at Norman har brutt sin egen instruks om å fly med Norwegian i stedet for SAS.

- Vi ber om å få oversendt avtalen som Norman undertegnet om valg av flyselskap for statsansatte og hvordan rutinene for kontrollen med denne avtalen er, sier komiteens leder, Ågot Valle (SV) etter at komiteen torsdag hadde et ekstraordinært møte om Norman-sakene.

Les også:

-Bryter egen instruks

Under min verdighet

Dåvøy: - Plikt å fly billigst

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere