RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondeviks nett vidåpent

Sist oppdatert:
Bondeviks trådløse nettverk ligger åpent for misbruk. Alt du trenger er en bærbar PC med mulighet for trådløs tilkobling.

Fordi Statsministerens kontor har et åpnet trådløst nettverk, kan personer med uærlige hensikter i praksis laste ned barneporno utenfor Bondeviks kontor og få det til å se ut som noen på Statsministerens kontor står bak.

Sikkerhetseksperter rister på hodet, skriver Dagbladet.

- Dette er ikke i tråd med de sikkerhetsrutiner som vi anbefaler våre kunder. Jeg synes det er merkelig at Statsministerens kontor har et åpent trådløst nettverk, som de lar Gud og hvermann bruke. Dette virker lite gjennomtenkt, sier markedsdirektør Audun Lødemel i datasikkerhetsfirmaet Norman.

Selv om du ikke får tilgang til statsministerens egne dokumenter, kan for eksempel datakriminelle bruke nettverket fra Statsministerens kontor til å sende ut virus og annen ondsinnet kode som ser ut som om det kommer fra dette kontoret.

Fredrik Solvang ved Statsministerens kontor mener likevel sikkerheten er god nok.

- Dette er et nettverk som er satt opp for å hjelpe våre besøkende, slik at de kan gå ut på internett. Uteforstående har bare tilgang til internett, ingen interne nettverk eller dokumenter, sier Solvang til Dagbladet.

- Skal vi slutte å låse bilene våre også da, fordi det likevel skjer innbrudd? spør Lødemel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere