*Nettavisen* Nyheter.

Bor i Spania - unngår soning

Den 74 år gamle psykologen misbrukte mannlige pasienter gjennom flere å r, men mannen nekter å komme hjem fra Spania for å sone straffen.

27.10.03 01:08

Det er 11 måneder siden Høyesterett felte dommen over psykologen. Da hadde han allerede bodd i Spania i to år, skriver Aftenposten. Han har ingen planer om å reise fra pleiehjemmet på Costa Blanca for å sone to og et halvt år i norsk fengsel.

Måtte gjenta overgrep
Psykologen forledet sine pasienter til å tro at deres psykiske plager skyldtes at de var blitt misbrukt av sine fedre som barn. Den eneste måten å komme seg gjennom traumene på, var å gjenta handlingene. Slik innledet psykologen en rekke seksuelle overgrep.

Selv ler 74-åringen litt av at han liksom skal gjemme seg i Spania.

- Jeg har av og til inntrykk av at politiet ikke er så interessert i å vite nøyaktig hvordan det står til med meg. Bortsett fra å sende to brev hvor de innkalte meg til soning, har de ikke gjort noe som helst for å få meg til Norge, sier den domfelte mannen til Aftenposten.

God samvittighet
Psykologen har aldri erkjent straffskyld, og sier han har svært god samvittighet.

- Jeg kan ikke forstå at det skulle være så viktig å få meg hjem til denne soningen. Hva skulle hensikten være? Det finnes ingen gjentagelsesfare. Da blir jo bare hevnmotivet igjen. Jeg kan ikke forstå det er så stort å dyrke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.