RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borgny får medisiner

(TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
- Det skal bli herlig å ta en tablett uten å tenke på hvor mye den koster, sier Borgny Haaland til TV 2 Nyhetene.

Haaland har ødelagt en skulder og har store kroniske smerter. Da hun tidligere i år var innlagt ved Stavanger Universitetssykehus, fikk Haaland foreskrevet smertestillende medisiner med virkestoffet Oxykodon.

Men dosen Haaland trengte var så stor at NAV (tidligere Trygdeverket) ikke ville dekke hele regningen. Minstepensjonisten måtte selv ut med 10 000 kroner i måneden for medisiner, noe hun ikke hadde råd til.

Helse- og omsorgsdepartementet har vært klar over problemstillingen og sendte før jul et forslag ut på høring som skulle rette opp skjevheter i systemet. Men etter å ha hørt historien til Borgny Haaland ordner helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad nå opp med umiddelbar virkning.

- Borgny og andres historie illustrerer hvor vanskelig dette kan bli. Derfor har jeg besluttet med virkning fra 1. januar i år at mennesker som har denne type problemer og trenger medisiner skal få dekket det på bidragsordningen uavhengig av hvor mye de faktisk trenger, sier Sylvia Brusyad til TV 2 Nyhetene.

Departementet har ikke oversikt over hvor mange med kroniske smerter som har måttet betale dyre medisiner selv, men anslår at endringen vil koste staten et sted mellom 5 og 10 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere