*Nettavisen* Nyheter.

Bøsse-svindler mente godt

Politiet fester lit til at en mann som ble tatt for å ha samlet inn penger uten avtale med noen hjelpeaksjon, hadde til hensikt å gi pengene til flodbølge-ofrene. Samtidig har politiet fakket den etterlyste bøssetyven i Drammen.

05.01.05 17:53

Det var mandag at en drammenser ble avslørt av flere av sine givere etter at han hadde samlet inn et ukjent beløp til de flomrammede i Sør-Asia.

- Mannen ble identifisert, og etter avtale med fornærmede i saken møtte han opp på politistasjonen med de innsamlede pengene, som uavkortet vil gå til Røde Kors, sier Knut Larsen ved operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ikke straffbart
Larsen opplyser at bøssebæreren ikke har gjort noe straffbart.

- Han hevder å ha hatt de beste hensikter. Denne personen er ikke tidligere kjent av politiet, og vi må tro på hans hensikter, forklarer Larsen til TV 2 Nettavisen.

En annen drammenser møtes ikke med samme velvilje hos politiet i Søndre Buskerud.

Politiet jobber tirsdag kveld med å identifisere en mann som tidligere på dagen stjal en bøsse med innsamlede midler til flombølge-ofrene fra en butikk i Drammen.

Det har de siste dagene blitt rapportert om flere bøsse-svindelforsøk rundt i landet, blant annet i Nordre Buskerud og i Oslo .

Bøssetyven tatt
Tirsdag kveld ble en annen uautorisert bøssebærer tatt på fersk gjerng i Drammen. Politiet tror mannen - som er i 40-årene og rapporteres å ha «luktet litt alkohol - er identisk med personen som rett før lokken 18 rappet en bøsse fra et spisested i Drammen sentrum. Mannen mistenkes også for å være samme person som har samlet inn penger under falske hensikter i Modum i Nordre Buskerud søndag og mandag.

- Klokken 19.30 kom meldinger om falske bøssebærere som kom på dørene tre-fire forskjellige steder på Bragenes i Drammen, forteller Knut Larsen ved operasjonssentralen i Søndre Buskerd politidistrikt til TV 2 Nettavisen

Samtidig var både politiet og Røde Kors ute og lette etter en slik falsk bøssebærer.

- Klokken 20.15 ble mannen endelig pågrepet og innsatt i arrest. Han hadde et beløp på i underkant av 3000 kroner på seg, samt et lite beløp i bøssa, opplyser Larsen overfor TV 2 Nettavisen.

- De 3000 er mine
Mannen påstår overfor politiet at pengene han hadder på seg er hans egne, men den lille summen i innsamlingsbøssa er alt han har samlet inn under sin private innsamlingsaksjon.

Folk blir nå oppfordret via lokalpressen i Buskerud om å ta kontakt med politiet hvis de kan ha gitt penger til 40-åringen, slik at politiet kan danne seg et bilde av hvor mye penger han har fått inn.

Den svindlende bøssetyven er ifølge politiet hjemmehørende i Nordre Buskerud.

Det er ikke mistanke om at han har drevet sin virksomhet andre steder enn i Modum og Drammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.