Bøtelagt etter tv-innslag

To menn fra Telemark har fått 15.000 kroner hver i bot etter at tv-programmet «Hester og krom» ble vist på TV Telemark i fjor høst.

Politiet i Telemark nektet å sitte stille og la seg underholde da tv-bilder av en firehjulstrekker i full fart gjennom skogen ble vist på TV Telemark i september. Politiet mener kjøringen foregikk i utmark og var ulovlig og bøtela de to bilførerne.

Ifølge politiadvokat Svein Folkestad ved Grenland politistasjon er lovbruddet mer alvorlig enn ulovlig snøskuterkjøring, ettersom det er snakk om kjøring med firehjulstrekker i naturen på sommerføre. Han sier til TV Telemark at reportasjen er bevis i saken. I tillegg har politiet vært på stedet og tatt en del bilder.

- Vi ser alvorlig på dette. De høye bøtene gis også av preventive grunner. Det kommer en flom av såkalte ATV-er (All Terrain Vehicle, red.anm.) innover landet nå, og vi vet at det foregår en del ulovlig kjøring i terrenget, sier Folkestad.

De to bøtelagte bilførerne reagerer med sjokk og vantro på bøtene. De hevder overfor TV Telemark at veien de kjørte på var opparbeidet skogsbilvei. De har foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt de vil godta bøtene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.