*Nettavisen* Nyheter.

Bøtelagte saksøker Oslo

35 bilister i Oslo går til samlet søksmål mot Oslo kommune for det de mener er ulovlig bøteleggelse. Pengene vil de gi til kreftsyke barn.

20.02.05 05:35

Saken gjelder en spesiell skilting i Rosenkrantz gate og Kristian IV"s gate i Oslo som har gitt staten 1,45 millioner kroner.

I gatene har politiet satt opp et lite parkering forbudt-skilt under det vanlige parkeringsskiltet som fortalte at det kostet penger å parkere fram til klokken 17. Vanligvis er det gratis å parkere etter klokken 17, men skiltet betydde altså at det var forbudt.

- Trafikketaten har til nå fått inn 1,4 millioner kroner på et midlertidig skiltvedtak ingen forstod. Jeg er sikker på at det samlede beløpet vil komme opp i mellom to og tre millioner kroner, sier initiativtaker Knut Chr. Hallan til Aftenposten.

Til sammen er 2900 parkeringsbøter á 500 kroner skrevet ut.

- Trafikketaten utnytter situasjonen som en måte å få inn lettjente penger på. Det verste er at samferdselsbyråd Peter N. Myhre (fr.p.) stiller seg bak etaten og støtter denne måten å gå frem på. Ingen forstod skiltingen, og det er hårreisende hvordan de på denne måten driver klappjakt på lovlydige bilister, sier Hallan.

Pengene som bilistene eventuelt får tilbake gjennom søksmålet vil Hallan donere til kreftsyke barn på Rikshospitalet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag