RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråket - fikk skallen knust

Sist oppdatert:
34-åringen sendte en 18-åring til sykehus med brudd i hodeskallen. - Det tiltet for meg, sa mannen i fengslingsmøtet.

(iBergen.no) Ungdomsgjengen på fem kommer nok til å huske natten i årevis fremover. I den velse bygda Bergegrend i Fusa, var ungdommene i alderen 15-18 år på kaien og kastet stein på noen gamle ferjevrak da de ble oppdaget av 34-åringen som har bolig i en av ferjene.

34-åringen ble i Nordhordland tingrett i dag dømt til fire uker i varetekt på bakgrunn av fare for bevisforspillelse siden de fornærmede ennå ikke er avhørt.

Den tiltalte tok betenkningstid.

Knuste hodeskallen
Ungdommene fant raskt ut at mannen ikke var blid og fikk kastet seg inn Volvoen de hadde stående. Men 34-åringen hadde ikke tenkt å gi seg. Han fulgte etter ungdommene i sin egen bil.

- Han kjørte etter dem i sin Mitsubishi Pajero og kjørte i hekken på bilen flere ganger. Ungdommene kjørte i en eldre Volvo 244 og den skal i utgangspunktet være solid. I tillegg hadde bilen hengefeste. Men bilen fikk store materielle skader, forteller lensmann i Fusa Lars Erik Dalland til iBergen.no.

Ungdommene ble til slutt så redde at de stoppet bilen. Da gikk mannen løs på bilen med en plankestump han hadde med seg.

- Han dundret til på rutene men de knuste ikke, til slutt åpnet sjåføren døren og prøvde å snakke rolig med mannen. Da ble han slått i svime. Han skal ha blitt slått flere ganger i hodet og ble sendt til Haukeland sykehus blant annet med brudd i hodeskallen, forteller Dalland.

- Slo løs på nestemann
18-åringen som ble slått i svime ble liggende mens de andre ungdommene prøvde å flykte. En av dem kom seg ikke ut av bilen før 34-åringen fikk fatt i ham.

- Det var en som ikke klarte å komme seg ut før han ble slått. Men han klarte til slutt å stikke av. Ungdommene stakk da til skogs og ringte oss, forteller lensmannen.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet og fikk til slutt lokket de livredde ungdommene ned fra skogen. Gjerningsmannen hadde trukket seg tilbake til båten sin da politiet kom.

- Han var ikke helt velvillig, men han satte seg ikke fysisk til motverge.

- Er dette en kjenning av politiet?
- Han er en kjenning ja. Vi har hatt flere meldinger på ham om kjøring med uregistrert kjøretøy og at hunden hans har vært til sjenanse for bygden.

- Jeg var provosert
34-åringen ble i ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for legemsbeskadigelse, kjøring uten gyldig førerkort, kjøring med uregistrert kjøretøy og for uhensynsfull kjøring. Politiet venter også på en blodprøve av mannen for å se om han var ruset under kjøringen.

Den tiltalte forklarte i retten at han hadde blitt provosert av ungdommene noen dager i forveien da de hadde besøkt ferjen han bor på og kastet stein på denne.

- Jeg sa til dem at hvis de kom igjen så ventet det kraftig juling. Da det skjedde igjen i natt, mistet jeg besinnelsen og det tiltet for meg, forklarte 34-åringen som erkjente å ha kjørt etter ungdommene og for å ha slått to av dem med en list.

Mannen ble også dømt for flere tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, promillekjøring og kjøring med kjøretøy uten gyldige skilter - både bil og mopedbil.

Mannen har ni dommer bak seg fra tidligere - også flere voldsdommer.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere