RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brakk ribben på baby

(EPA/SCANPIX)
Barnefaren klemte sin nyfødte sønn rundt livet, slik at babyen brakk flere ribben.

KRISTIANSAND/OSLO (TV2/Nettavisen): Nå er den 25 år gamle barnefaren dømt til seks måneders fengsel for legemsbeskadigelse mot sønnen.

I tillegg må han betale barnet 25.000 kroner i oppreisning.

- Dunket mot sengekanten
Det var i perioden januar til april 2005 at han utøvde vold mot sin sønn. Volden første til at babyen brakk flere ribben og ble påført brudd i høyre arm.

Armbruddet ble babyen påført i april i fjor.

«Det er ikke fullt ut klarlagt nøyaktig hvordan N.N ble påført traumet, men lagmannsretten legger til grunn at tiltalte løftet N.N opp og at han har dunket eller slengt N.N mot sengekanten eller en annen lignende gjenstand slik at høyre overarm ble påført traume og brakk», heter det i dommen fra Hålogaland lagmannsrett.

Da saken var oppe i Alstahaug tingrett i april 2006, ble barnefaren frifunnet: Men lagmannsretten finner det bevist at han utøvde vold mot barnet med vilje. Straffen ble satt til seks måneders fengsel.

«Ved straffutmålingen legges særlig vekt på at volden er utført ved flere anledninger mot et forsvarsløst spebarn. Barnet ble påført en rekke bruddskader. Flertallet legger vekt på at særlig armbruddet må antas å ha påført barnet betydelig smerte.», står det i dommen.

Ristet baby så den ble blind
Dommen i Hålogaland lagmannsrett er den tredje saken på kort tid der fedre står tiltalt for vold mot babyer.

Før to uker siden ble en 25 år gammel barnefar dømt etter at han ristet sin sønn så hardt at babyen ble blind.

Den 25 år gamle mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til ett års fengsel, hvorav seks måneders ubetinget, for å ha utøvd vold mot sønnen. I tillegg måtte han betale sønnen 100.000 kroner i oppreisning og 900.000 kroner i erstatning for fremtidige erverv og menerstatning.

I neste uke avsier Kristiansand tingrett dom i en sak mot en 30 år gammel mann som skal ha påført en baby så store skader at han til slutt døde.

Aktor i saken har lagt ned påstand om syv års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere