RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brakkebarnehagene utbedres nå

Omsorgsbygg lover ekstra kontroller før noen slippes inn.

(iOslo.no ) Utbedringen av brakkebarnehagenes fundamenter er i full gang. Arbeidene ble satt i gang torsdag. Fundamentet skal nå bestå av lecablokker og armert betong.

- Arbeidene skal foregå så fort som sikkerhet og praktiske forhold tillater, skriver Omsorgsbygg på sine nettsider.

Betong
- Denne løsningen er godkjent av Sintef Byggforsk. Og den betyr at vi slipper å løfte vekk modulene for å utføre arbeidet, sier avdelingsdirektør Per Morten Johansen i Omsorgsbyggs barnehageavdeling til iOslo.no.

Det eneste som må demonteres er de utvendig trappene og kledning rundt de eksisterende fundamentene. Johansen lover nå at utbedringsarbeidet skal bli nøye kontrollert før noen barn kommer i nærheten brakkene.

- Det ligger i sakens natur at vi er veldig nøye på kontrollene nå. Arbeidet skal gjennomgås ned til minste detalj, sier Johansen.

Dobbel kontroll
Johansen forteller at det er utnevnt en prosjektleder på hver barnehage, som skal kontrollere arbeidet som blir gjort. Denne kontrollen skal Omsorgsbygg gå nøye gjennom. I tillegg vil også Omsorgsbygg kontrollere barnehagene med egne konsulenter.

- Våre kontroller blir jo litt begrenset, men dersom prosjektlederens kontroller viser seg å være mangelfulle, kontrollerer vi selvfølgelig ekstra, sier Johansen.

Utbedringsarbeidene vil sannsynligvis foregå parallelt på flere barnehager. Omsorgsbygg vil komme tilbake med en endelig framdriftsplan senere i dag.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere