*Nettavisen* Nyheter.

Brann: - Må ikke få panikk

Foto: Scanpix

- Det dummeste vi kan gjøre nå er å få panikk, sier Brann-formann Hans Brandtun.

16.04.09 14:33

(iBergen.no) Det er ikke bare trener Steinar Nilsen som er ny i et vaklende Brann i bunnen av Tippeligaen etter fire kamper. Formannen, Hans Brandtun, er også ny og om han mener han har overtatt en skakkjørt skute etter den forrige ledelsen så vil han ikke ut med det.

- Jeg har vært med så lenge at jeg vet at ting svinger, sier den gamle backen som spilte på Brann i de årene heistilværelsen mellom det som er Tippeligaen og Adeccoligaen i dag var et fast rituale.

-Jobbes godt
- Når det gjelder vårt forhold til trener Steinar Nilsen så har vi et treårig-arbeidsforhold til ham, enhver spekulasjon om hans situasjon er selvsagt meningsløs. Vi er meget godt fornøyd nmed det arbeidet Steinar gjør hver eneste dag på treningsfeltet. Vi ser at det jobbes kanskje bedre enn noen gang og vi vet at resultatene kommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Når får Brann en spiller som kan score?

- Vi har de spillerne vi har. Vi har ikke råd til å kjøpe spillere nå. Da må vi enten selge spillere eller få hjelp utenfra. Vi har fortsatt en meget god dialog med Hardball (Branns private investeringspartnere)

Situasjonen kunne neppe vært dystrere rundt Kniksen Plass i Bergen. To poeng etter fire kamper gjør at laget unngår desidert jumboplass etter fire runder kun på grunn av at Strømsgodsent har ett poeng og to mål dårligere statistikk.

Brann slipper inn over 95 prosent av alle sjansene motstanderne får, mens de kun scorer på en liten brøkdel av sine egne, i følge VGs sjansestatistikk. Hjemmesupporterne uteblir og de som kommer buer sine egne. I de neste tre kampene skal Brann møte Enga med nyfunnet selvtillit i Oslo, Lillestrøm i en like prekær situasjon som dem selv hjemme og friske Odd på kunstgresset i Skien. Et kampprogram til å ta nattesøvnen fra de Brann-supporterne som fortsatt får sove.

Bruun-Hanssen fredes
- Den mest utsatt skyteskiven for publikums vrede er sportslig ansvarlig Roald Bruun-Hanssen. Hvordan ser dere på den jobben han har gjort?

- Roald er en meget hardt arbeidende, ryddig mann som vi er meget tilfreds med. En hver kritikk til han er grunnløs. Alle avgjørelser som er tatt har det vært kollektiv enighet om. Det er med andre ord klubben Brann som er ansvarlig for hvor vi befinner oss på tabellen i øyeblikket, ikke noen enkeltpersoner. Slik jobber ikke vi.

- Vi vet at vi har gode fotballspillere, vi vet at det jobbes godt og vi vet at Brann igjen skal hevde seg i norsk fotball. Vi må ha tålmodighet og det aller dummeste som kan skje nå er at folk får panikk og begynner å foreta hodeløse rokeringer, sier Hans Brandtun.

Må selge
Agenten Stig Lillejord bekrefter til iBergen.no at det er interesse utenfra for Branns norske landslagsspillere, Solli, Opdal og Huseklepp. En løsning på Branns akutte måltørke er å selge en eller flere av disse for å få penger og plass på lønnsbudsjettet til en goalgetter som er det klubben trenger mer enn noe.

Les flere nyheter fra Bergen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag