Brann-helt vitner i drapssak

Foto: (Scanpix)

Trond Egil Soltvedt må stille som vitne under rettssaken mot mannen som drepte Harald Bakkebø.

30.11.06 15:05

(iBergen.no) - Jeg kan bekrefte at Trond Egil Soltvedt er kalt inn som vitne i rettssaken, sier statsadvokat Walter Wangberg til iBergen.no.

Den tidligere Brann-stjernen skal fortelle om sine opplevelser med den drapstiltalte 44-åringen.

- Han har hatt litt med tiltalte å gjøre, men har ingen direkte tilknytning til drapet. Vi ville ikke kalt ham inn dersom vi ikke mente han kunne tilføre saken noe, sier Wangberg.

- Vet ingenting
Soltvedt er imidlertid av en annen oppfatning.

- Jeg fortalte det jeg vet om mannen til politiet da jeg var i avhør. Det var ikke mye. De lurte på om jeg kunne ha kjennskap til motivet for drapet, om det kunne ha noe med økonomi å gjøre, men jeg kunne ikke svare på det, sier Soltvedt til iBergen.no.

Soltvedt har vært i rettslig strid med 44-åringen tidligere. Drapsmannen bygget huset til fotballstjernen på Frekhaug, der han flyttet inn sammen med familien for to år siden. Millionhuset skal imidlertid hatt betydelige vannskader, som gjorde at Soltvedt-familien måtte flytte ut etter kort tid.

Søksmål og forlik
I tiden som fulgte ble stemningen stadig mer amper mellom Soltvedt og 44-åringen. Striden kulminerte med et søksmål som ble gjort opp i et forlik, der den drapstiltaltes bror kjøpte huset tilbake fra Soltvedt.

- Dette hadde ingenting verken med min bror eller drapet å gjøre. Min bror var byggeleder for prosjektet. Det var vårt selskap som bygde huset, og jeg har personlig nå kjøpt huset tilbake fra Trond Egil Soltvedt, fortalte 44-åringens bror til iBergen.no i mars.

- Jeg vil ikke kommentere hvilke spørsmål Soltvedt skal besvare i retten. Det er ikke riktig å forhåndsprosedere saken i media, sier statsadvokat Wangberg.

Paal Davanger vitner
Også hotell- og pubeier Paal Davanger er kalt inn som vitne, fra forsvarets side. Hans vitnefunksjon skal være karakterbygging av 44-åringen, som har vært en venn og forretningspartner av Davanger.

Rettssaken mot Frekhaug-mannen starter i Nordhordland tingrett mandag. Over fem dager skal mannen forsvare seg mot tiltalen om forsettlig drap på Harald Bakkebø. Den gjeldstyngede 63-åringen ble skutt i hodet under et møte i en brakke på Frekhaug 3. mars. 44-åringen har hele tiden hevdet at geværet gikk av ved et uhell, og at han aldri mente å drepe kompanjongen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.