RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann i Ålesund sentrum

Sist oppdatert:
En bygård i Ålesund brant i natt. Beboerne i gården og tre nabohus ble evakuert.

Brannen i Ålesund sentrum kom under kontroll like før klokken 07.30 søndag morgen.

- Brannen er så godt som slukket, og det drives etterslukking på stedet nå, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt.

Politiet fikk melding om brannen klokken 04.06. Da TV 2 Nettavisen snakket med operasjonsledelsen ved Sunnmøre politidistrikt 05.30 var brannen fortsatt ikke under kontroll. Alle tilgjengelige mannskaper er på plass, og jobber nå med å få brannen under kontroll.

- En person er bragt til sykehus etter å ha fått i seg en del røyk. Vi har kontroll på resten av de som er registrert som beboere. Vi har gått gjennom hele bygården, og alle leilighetene er tomme, sier Peder Kongshaug, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt.

Det brenner fortsatt friskt i bygningen. Flammene har slått gjennom taket, og brannvesenet har fortsatt ikke kontroll på brannen.

Evakuerte
- Vi har i tillegg evakuert de tre nærmeste husene. Alle de evakuerte er brakt til et hotell i nærheten, og vi avventer hvor vi skal innkvartere dem videre, sier Kongshaug til TV 2 Nettavisen.

Brannen skal ha startet i toppleiligheten i bygården, som består av åtte leiligheter.

To av leilighetene skal være totalskadd.

Politiet fikk evakuert beboerne i bygården kjapt, og det skal ikke være noen igjen i gården nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere