*Nettavisen* Nyheter.

Brann i historisk trehotell

Foto: Scanpix

Full fyr på Fleischer’s Hotel på Voss.

24.09.08 09:09

Tirsdag kveld brøt det ut brann i sveitserstilhotellet Fleischer’s Hotel på Voss. Politiet fikk inn melding om røykutvikling på hotellet ved 23-tiden tirsdag kveld. Brannvesenet rykket ut, men fant ikke kilden.

Rundt to timer senere skal flammene ha blusset opp på det historiske hotellet. Det viste seg at det tidligere på kvelden hadde tatt fyr i en frityrgryte inne på hotellets kjøkken, og flammene skal ha spredd seg opp gjennom ventilasjonsanlegget.

- På noen steder står flammene ut gjennom taket. Brannvesenet jobber nå med å slukke det gamle bygget, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Mannskapene skal ennå ikke ha full kontroll over flammene, og operasjonslederen kan derfor ikke uttale seg om skadeomfanget på hotellet.

- Vi har ikke fått noen signaler om at brannen er under kontroll, sier han.

- Slik situasjonen er nå, har vi ikke kontroll over brannen, sier varabrannmester på Voss, Signar Aune, til BA.no i 0115-tiden.

Ved 04.30 tiden opplyser operasjonssentralen at brannen er under kontroll, og at det ikke lenger skal være noen synlige flammer. Den kraftig røyken som oppsto i trehotellet skal også være avtakende.

Brannvesenet går nå gjennom hotellet med varmesøkende kameraer for å hindre at brannen blusser opp igjen.

Tre røykdykkere fra Bergen ankom Voss med Luftambulansen tidligere i natt. De kom for å bistå sine kollegaer som hadde vært i sving siden 2300. I tillegg har mannskaper fra Arna og Åsane brannstasjon kjørt mot Voss, skriver BA.

De ansatte og gjestene ble evakuert allerede ved 23-tiden da meldingen om røykutviklingen nådde operasjonssentralen.

- Fem ansatte og 80 gjester har måtte forlate hotellet. De har nå blitt flyttet til andre hoteller i området, sier Kolltveit.

Biler parkert i nærheten av hotellet, samt toget som sto på togskinnene på utsiden av hotellet har blitt flyttet, opplyser Kolltveit til Nettavisen.

Hotellet ble reist i 1889, og består nå av 115 rom med til sammen 219 sengeplasser. Det ærverdige hotellet er også medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Er du på Voss? Har du tips eller bilder? Kontakt Nettavisen!

Nettavisen følger saken.

Skal du bort fra pc-en?
Følg utviklingen på mobil.nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.