RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann i Namsos sentrum

Foto: Lars Mørkved (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
Bygården i sentrum av Namsos ble totalskadet i brannen. Ti beboere fra nabohusene ble evakuert.

NAMSOS: Snarrådige naboer oppdaget brannen og tok seg inn i huset ved 0430-tiden natt til søndag for å varsle eventuelle personer som var i bygningen.

- De fortjener all mulig ros for sin handling, sier politiførstebetjent Rolf Arne Jøssund ved politiet i Namsos til Namdalsavisa.

Mannskap fra Overhalla og Steinkjer
En av naboene som tok seg inn i bygningen ble sendt til sykehus med kuttskader da vedkommende måtte knuse ei ytterdør for å komme inn.

Ettersom bygningen ligger i Namsos sentrum kom brannvesenet, ambulanse og politiet raskt til brannstedet, og i tillegg deltok brannmannskap fra Overhalla og Steinkjer. Etter kort tid ble også Sivilforsvarets mannskaper bedt om å komme for å bistå med slukkingen og sikre resten av trehusbygningene i Abel Myers gate.

Brannvarslere
Brannvesenet arbeidet på spreng med å berge resten av trehusbygingene i Abel Meyers gate og lyktes med det.

I bygningen, som er totalskadet av brann, er det to leiligheter og hybler, mens i første etasje holder kjøreskolene Namdal Trafikkskole og Storm Evensen Trafikkskole AS til.

- Det var ingen andre i bygningen enn meg da brannen brøt ut. Jeg er glad for at det finnes brannvarslere, sier huseieren til NA.

Etterforskning
Klokka 06:45 fikk politiet melding om at brannen var under kontroll, og at brannvesenet da gikk over til etterslukking som vil foregå utover dagen. I alt var det 50 brannmenn involvert i slukkingsarbeidet opplyser operasjonsleder Stig Fredriksen ved poltiets operasjonssentral i Steinkjer.

I løpet av dagen vil politiet sette i gang etterforskning med å avhøre vitner. I morgen vil forhåpentligvis huset ha blitt så pass nedkjølt at de kan komme inn bygningen for å starte tekniske undersøkelser for om mulig finne en årsak til brannen.

Se flere saker fra Namdalsavisa her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere