*Nettavisen* Nyheter.

Brann i Rana Gruber

Giftig røyk fra et lager ved Rana Gruber i Mo i Rana, skapte problemer for politi og brannvesen.

21.07.08 17:54

- Brannmannskaper har nå kontroll over brannen, og røykutviklingen har avtatt kraftig. Ingen personer er kommet til skade, men giftig røyk gjorde at vi en stund vurderte å evakuere folk i området, sier operasjonsleder Lisbeth Aarvik i Helgeland politidistrikt til NTB.

Mandag formiddag var røykutviklingen så kraftig at politiet evakuerte en barnehage og vurderte å evakuere et eldresenter i nærheten.

Beboere på Selfors og Mjølan ble oppfordret om å stenge dører og vinduer på grunn av brannen i Gullsmedvika. Dette var en brann i et lager til Rana Gruber i Mo i Rana, som politiet fikk melding om like før klokken 09 mandag morgen.

- Det brenner inne i en bygning på Rana Grubers område i Gullsmedvika. Det er mye røyk, for det er noe gummi som brenner. Situasjonen er ennå veldig uoversiktlig, og vi vet lite, fortalte Knut Inge Svendsen, leder for 110-sentralen, til Rana Blad tidligere på dagen.

Politi, ambulanse og brannvesen var raskt på stedet. Det var kraftig røykutvikling og situasjonen skal ha vært uoversiktlig, men det ble tidlig ikke meldt om noen personskader. Brannvesenet fikk også tidlig bekreftet at det ikke var folk i bygningen, og strømmen var også koblet ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.