*Nettavisen* Nyheter.

Brann i Trøgstad kretsfengsel

Alle innsatte ble evakuert da det begynte å brenne i Trøgstad kretsfengsel lørdag kveld. En avdeling ble totalskadd.

16.01.05 05:37

Ved 01.30 tiden jobbet brannvesenet fremdeles med slukningsarbeidet i Trøgstad kretsfengsel i Østfold. 70 av de 83 innsatte var på vei tilbake til fengselet, mens 13 innsatte må overflyttes til andre fengsler. Først og fremst fordi avdelingen deres er totalskadd av brann.

- Vi fikk melding klokken 23.40. Brannalarmen gikk på den ene avdelingen. Da fengselsbetjenten kom inn brant det godt i en sofa, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

13 innsatte oppholdt seg i TV-stua da brannen startet. – Vi får starte en spørrerunde for å høre hvem som mistet røyken i sofaen, eller tente på. En slik brann starter ikke av seg selv, sier Oksvold.

Litt over midnatt var alle innsatte evakuert fra fengselsbygningene. Trøgstad kretsfengsel består av tre avdelinger. Disse er bygget opp av frittstående brakker. Det var altså den ene avdelingen som brant. Søndag vil man se om også de andre avdelingene er skadd.

- Det var en kollosal røyk- og varmeutvikling. Den ene avdelingen er totalskadd, Når de er ferdig med å slukke får vi se om det er skader på de andre avdelingene også, sier Oksvold.

Han berømmer de ansatte på fengselet for å ha evakuert de innsatte så raskt.

- Et fengsel med 83 innsatte er ikke bare, bare å evakuere, for alle dørene er låst. Men allerede klokken 00.14 meldte fengselet at samtlige var evakuert. De har gjort en kolossal jobb i fengselet, sier han.

Ingen ble skadet i brannen. De 13 som bodde på den nedbrente avdelingen er foreløpig overflyttet til varetektceller i påvente av at fengselsplasser blir ledige ved andre fengsler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.