RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann nær tankanlegg

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Et stort lagerbygg som ligger bare 150 meter fra Statoils tankanlegg på Karmøy brant natt til lørdag.

Ifølge politiet var det aldri noen direkte fare for at tankanlegget til Statoil, som rommer titusenvis av liter med olje, skulle ta fyr.

- Det var ganske stor røykutvikling til å begynne med, og vi fikk raskt varslet mannskapet på Statoils tankanlegg. De kunne raskt slå fast at dette ikke utgjorde noen fare for tankene deres, sier operasjonsleder Aasmund Austerheim ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Meldingen om brannen kom klokken 03.29. Lagerbygningen på tomten til Storasund maritim service sto i lys lue. En gruppe utenlandske arbeidere som bor i brakker på eiendommen kom seg uskadet fra situasjonen.

- På grunn av den store røykutviklingen ble vi også nødt til å evakuere en seks-syv hus i nærheten, men heldigvis gikk slukkingen av brannen greit for seg, sier Austerheim.

Brannmannskapene fikk god bistand fra sjøsiden. To redningsskøyter fra Redningsselskapet bisto, og det samme gjorde kystvaktskipet Garsøy. Lørdag morgen bedriver brannvesenet etterslukking på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere