RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann stoppet NRK

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Alle ansatte i Radiohuset på Marienlyst måtte evakueres etter brann i NRKs sendesystem. P1 og P2 sendte kun musikk, mens Petre var helt taus.

- Det brenner i sendesystemet vårt og alle ansatte på radiohuset er evakuert. Vi kommer nok til å sende fra Tyholt i Trondheim en stund, sa journalist Kristian Norvik i NRK Dagsnytt til TV 2 Nettavisen ved 13.30-tiden i ettermiddag.

- Det var brann i et transformatorrom i bygningen. Brannen ble meldt slukket klokken 13.44, men det er ennå sterk varme og mye røyk i lokalene. Derfor avventer vi situasjonen, sier brannvakt Tom-Arne Winnje ved Oslo brannvesen til TV 2 Nettavisen.

Giftig røyk
NRK Petre var helt taus mellom klokken 13 og 14, mens NRK P1 og P2 kun sendte musikk gjennom sendeutstyret til NRK Østlandssendingen på Sagene i Oslo.

Det var Kanal 24 som først meldte om brannutviklingen. Selv opplyste statskanalen at «tekniske årsaker» var bakgrunnen for den uvanlige endringen i sendeskjemaet.

Først tre kvarter etter at brannen brøt ut, informerte NRK på sine nettsider klokken 13.43:

«Det meste av NRKs radiosendinger forsvant helt eller delvis over hele landet tidlig i ettermiddag, på grunn av en brann i Radiohuset på Marienlyst. I noen områder i landet sender likevel distriktskontorene ut P1-signalet. P2 pg P3 gikk ut av sending litt etter klokken 13 i dag».

Ved 14-tiden melder NRK.no at «Radiohuset blir evakuert frem til etter klokken 16, ettersom det fortsatt skal være en del giftig røyk i lokalene».

Ingen skadd
- Vi fikk inn melding klokken 12.47. Vi har ennå mannskaper på stedet. Vi vet ikke omfanget av røykutviklingen, sier brannkonstabel Tom-Arne Winnje til TV 2 Nettavisen ved 13.30-tiden.

Ingen personer er meldt skadd i brannen.

NRK stoppet også sine nettradiosendinger og tv-sendinger på NRK 2 mandag ettermiddag.

- Aldri skjedd før
Sendesjef i radio og TV Oddvar Kirkbakk sier til NTB at situasjonen er eksepsjonell.

- Vi har aldri opplevd denne typen brann på Marienlyst før. I ti minutter var alle radiokanalene døde, før P1 igjen kom på luften. Vi har en reserveløsning, men også denne måtte slås av på grunn av varmeutviklingen. Nå styres alle sendingen gjennom Tyholt i Trondheim.

Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere