*Nettavisen* Nyheter.

Brann tilbudt Bolanos to ganger

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Brann har to ganger blitt tilbudt Start og Tippeligaens nye stjerne Christian Bolanos. De gadd ikke en gang å sjekke ut spilleren.

(iBergen.no) - Jeg kan bekrefte at jeg foreslo å hente Christian Bolanos for Brann både forut for gullsesongen 2007 og nå i vinter like før Start snappet han opp. Begge gangen var det ingen interessee. Ingen dro for å se på ham, men han ble altså kåret til klubb- VMs tredje beste spiller det året og han er 24 år, sier Stig Lillejord som er agent, men som fungerte som en promotor for Christian Bolanos som hadde vært i Charlton og fått nei på arbeidstillatelse på samme måte som Rodolph Austin.

Lillejord skynder seg å legge til at Brann ikke var alene som sa nei..

Som en vind
Christian Bolanos har kommet som en vind inn i norsk Tippeliga via et nederlagsdømt Start-lag . I stedet ser kristiansanderne nå ut som en av ligaens slagere, på tredjeplass, mye takket være costaricaneren Christian Bolanos. Gamblet, visste Svein Matta Mathisen at han gjorde, men det var kun en sign on fee og lønn det var snakk om. Mye for en fattig klubb, men ikke mer enn han hadde måtte betalt for en god ving fra Mandalskameratene.

- Jeg så det med en gang da jeg så DVD'ene, sier Starts legendariske sportsdirektør.

- Jeg så at dette var en meget god fotballspiller og jeg håpet bare at de andre holdt fingerene unna til vi hadde ham. Men jeg så ikke at han var så god som han har vært, ler han.

Nå kan costaricaneren bli gullkantet for sørlendingene som vet at Bolanos kan være vekke allerede før makrellen er kommet hvis han fortsetter å score slike mål, men at han i så fall vil kunne betale hele underskuddet Start har tenkt å pådra seg i år.

- Han er ikke til salgs, er du gal. Ikke for all makrellen som er i havet. Han trives godt og nå skal vi bare finne en gammel sørlandssnekke til ham så blir det bra, flirer Mathisen som vet at Bolanos er hans i tre år hvis han vil.

Skjebnekamp
Imens skal Brann til skjebnekamp på kunstgresset på Aspmyra i Bodø mot Bodø-Glimt i kveld. Der er det gått et halvt år siden en spiss scoret mål. Bolanos kan bekle en hver offensiv posisjon. Brannfansen har slitt seg i håret i mangel av spisser som kan score mål helt siden Thorstein Helstad forsvant i fjor sommer. Når de får høre at Tippeligaens nye stjerne ble presentert for Brann to ganger uten at Roald Bruun-Hanssen og co reagerte, er det ikke godt å si hva de gjør.

DVD'er
- Jeg presenterte ham begge ganger som en kommende stjerne i Tippeligaen og til Branns forsvar er det det å si at jeg har presentert ham for samtlige lag i Tippeligaen uten at noen gadd å sjekke ham . Jeg sendte også med DVD'er. Til slutt dro jeg til Kim Brinck i Odense og han sendte sporenstreks en mann for å se på ham og det ble deal med en gang. Nå slo han ikke til i Odense, men han var den samme fotballspilleren da han dro der i fra.

"Nye Alanzinho"
- Jeg har hevdet hele tiden at han blir den som tar over heltestatusen i Tippeligaen etter Alanzinho , senest på TV2s "Før avspark" for noen uker siden, sa jeg det. Og jeg føler at ikke bare Brann, men RBK, Viking, Vålerenga og alle de andre har latt en stjernehandel gå i fra seg. Spesielt Viking som hadde Thomas Myhre i sine rekker som hadde han som treningskamerat i Charlton og som sa at her var det bare å løpe og kjøpe.

På Sørlandet smiler Matta bredest av alle. Ikke bare var gårsdagens perle et mål tatt ut av Mathisens våteste drømmer, men det er store sjanser for at målet og mannen bak det, kan redde sørlendingenes sviktende økonomi.

Roald Bruun-Hanssen har ikke svart på våre henvendelser på telefon og sms i dag.

Les flere nyheter fra Bergen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.