*Nettavisen* Nyheter.

Brann ved Frammuseet

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Fire ganger på kort tid har brannvesenet rykket ut til Frammuseet. Nå etterforsker politiet branntilløpene.

11.03.09 15:01

- Vi er veldig bekymret. Vi skal starte med vakter der ute nå, sier Anne Rief ved Frammuseet til Nettavisen tirsdag kveld.

28. februar var første gang det begynte å brenne i en søppelcontainer på området utenfor det kjente museet på Bygdøy. Deretter blusset det opp småbranner 1. mars, 9. mars og 10. mars.

Samme modus
- Dette var fjerde gangen vi har rykket ut dit. Hver gang har det vært brann i søppelcontainere på området rundt Frammuseet, sier brannmester Kaj Hagberg ved Oslo Brannvesen til Nettavisen.

Tirsdag kveld brant det i søppel og en plankehaug helt inntil museet. Brannvesenet fikk raskt kontroll med brannen. Tirsdag kveld undersøkte de om brannen hadde spredt seg til bjelkekonstruksjonen i en bygning tilknyttet selve museet.

Blir undersøkt
- Ja, det er klart at dette vil bli undersøkt, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt.

Verken politi eller brannvesen kan si noe om hvorfor det har begynt å brenne, men de mange brannene på kort tid gjør det nærliggende å tro at noen tenner på søppelcontainere rundt museet.

Frammuseet er hjem til polarskuten Fram. Skuta ble bygget i 1892 av Colin Archer og har blitt brukt både av Roald Amundsen, Fridjof Nansen og Otto Sverdrup.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.