RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLUKKER FRA LUFTEN: Et helikopter er i full gang med å slukke brannen.
SLUKKER FRA LUFTEN: Et helikopter er i full gang med å slukke brannen. Foto: Pål D. Sundøy (Tidens Krav)

Brannen er slukket

Gressbrannen på Skardsøya i Aure var ute av kontroll i timesvis torsdag.


– Vi har nå full kontroll på brannen og alle evakuerte har fått flyttet hjem. En liten gruppe personer fra Sivilforsvaret og brannmannskap fra Hemne skal tråkke gjennom området i natt for sikkerhetsskyld. Men jeg tror ikke brannen blusser opp igjen nå, sa Reidulf Myren, brannsjef i Aure, klokka 23.30 torsdag kveld.

Han anslår overfor Tidens Krav at det avsvidde området er to til tre kilometer bredt og det samme i lengde.

Brant i åtte timer

Ved 20-tida torsdag kveld kunne operasjonsleder Sigvart Sivertsen fortelle at Sivilforsvaret fra flere steder var på vei inn i området. Da var det fortsatt ikke kontroll på brannen.

I løpet av dagen var det etablert branngate mot Skardsdalen, men brannen spredte seg fortsatt både mot øst og vest.

Et par timer senere, rundt klokka 22, slår Sivertsen fast at det er kontroll på brannen i forhold til omfanget, selv om det fortsatt brant midt i området.

- Det kommer til å bli holdt aktiv brannvakt i området i hele natt, sier Sivertsen til Tidens Krav. Brannvesenet vil i samarbeid med Heimevernet være i området i natt.

Det har deltatt folk fra Kristiansund, Molde, Hemne og Sunndal i slokkingsarbeidet. Det var også folk fra Trondheim på vei, men de måtte snu for å ta seg av egen brann ved Jonsvatnet..

Les også: Evakuerte til Vihalsen - men noen valgte å bli hjemme

– Den har fremdeles spredt seg både østover og vestover. Førsteinnsatsen til helikopteret fikk avgrenset brannen nordover mot Skipnesodden. Dermed er det ingen umiddelbar fare i kveld for bebyggelsen der.

Helikopteret ute av området

På grunn av tåke ble helikopteret trukket ut av området rundt klokka 21.00. Men det var mye mannskap på bakken.

- Akkurat nå mener vi at vi har nok ressurser på bakken. Vi har folk både på vest og østsiden av der brannen startet. Det er også laget en branngate som gjør at vi håper vi kan stanse spredningen den veien, sa operasjonsleder Sigvart Sivertsen, operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt klokka 21.30.

Inn til fots

Lokale brannstyrker ble satt inn på vestsida til fots for å slokke ved å piske.

– Det er i hovedsak gress og lyng som brenner, og det er laget branngate i Skardsdalen for å stoppe brannen østover før den kommer ned i dalen.

Brannhelikopteret måtte ta en runde over Halsa for å slukke der også, men etter ny tanking fortsatte helikopteret mot Aure i kveld.

– Vi sliter med tåka som har kommet også. Helikopteret fikk fylt på Kvernberget nå, men det er allerede bestemt at neste fylling må skje på Værnes, sier Sivertsen litt over klokka 20.00, og legger til at også et brannhelikopter nummer to er på vei opp fra Bergen.


Les flere nyheter fra Tidens KravMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere