Gå til sidens hovedinnhold

Brannen har blusset opp igjen

Vinden har snudd i østlig retning og flammene på Sotra har blusset opp igjen.

- Vi har fremdeles kontroll, men flammene har blusset opp igjen og er ikke helt slukket ennå. Men det er ingen dramatikk i dette, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Svein Bruarøy, til TV 2 Nettavisen søndag klokken 13.50.

Søndag morgen meldte politiet i Bergen at brannen nærmest var slukket og at det bare gjenstod litt etterslokking på spredte plasser. Det var før vinden snudde

Omfattende aksjon
- Vi venter fremdeles litt med å ta tilbake de som er evakuerte fra hjemmene sine, fortalte Bruarøy tidlig søndag morgen.

På Sotra utenfor Bergen har storbrannen rast helt siden fredag ettermiddag.

- Vi ble vekket klokken 05.00 i natt av en kraftig banking på døren. Utenfor sto en politimann og sa at vi måtte evakuere. Det var ganske absurd. Nedenfor sto utallige politibiler med blålys på, nærmest amerikanske tilstander, forteller en familiefar som tok kona og de to barna med seg og forlot det tre år gamle huset sitt på Stølamyra natt til lørdag.

- I løpet av en time fikk vi pakket med oss alle bildene, videofilmene og noe mat til ungene, så stakk vi. Da vi kom ut av huset, så vi at alle naboene i de seks husene i gaten hadde tatt med seg akkurat det samme. Bildene er jo det eneste som er uerstattelig, sier mannen til iBergen.no.

- Ikke bekymret
Huset deres ligger to kilometer fra flammene, og familien er ikke bekymret for huset. Fram til faren er over, flytter de inn til foreldrene.

Rundt Bergen var det flere branner lørdag, sist klokken 14.30, da det ble meldt om en gress- og lyngbrann på fjellet Blåmannen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken