RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannen nærmer seg bebyggelse

(TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Brannvesenet har ikke kontroll over skogbrannen i Vindafjord i Rogaland, som nå nærmer seg bebyggelsen i Bjoa.

Skogbrannen hadde ved 15.30-tiden mandag nådd Gjønuten, som befinner seg cirka 2,5 kilometer fra Bjoa sentrum.

- Brannen brer seg nordøstover. Det vi er redd for er at den skal nå bebyggelsen, sier operasjonsleder Torger Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi har fortsatt ikke kontroll over brannen. Vi får nå hjelp av to helikoptre til, slik at det nå er tre helikoptre med i slukkingen, uttalte operasjonsleder Harald Aase ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere på dagen.

Omkring 50 personer er nå involvert i slukkingen.

Se bilder av skogbrannen nederst i saken.

- Ingen hus truet
Lenge var det fare for at hus skulle gå tapt i brannen, og flere bolighus ble evakuert. Midt i området bor det fire familier, og i hele natt har de fulgt flammenes bevegelser.

- Det blir vel ikke så mye søvn nei, sa en av de evakuerte, Gerhard Tindeland, til TV 2 Nyhetene i natt. Men nå ser det ut som om de evakuerte kan puste ut.

- Vi lar bare skogen brenne ut og har i natt konsentrert oss om boliger og andre verdier, sa operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt Tor Gunnar Westly ved 06-tiden mandag morgen.

Politiet opplyser ved 08.30-tiden at husene ikke lenger skal være truet av flammene.

- Ingen hus er nå truet. Det har gått bra det, de har klart å hindre det, sier operasjonsleder Aase.

Lokale bønder deltar
Store styrker vil være involvert i mandagens slukningsarbeid.

- I tillegg til en innsatsgruppe på rundt 30 personer og folk fra brannvesenet får vi god hjelp fra lokale bønder som stiller med traktorer, tankvogner og annet utstyr, forteller Westly.

De evakuerte er takknemlige for hjelpen fra lokalbefolkningen.

- Vi er jo veldig glad for all hjelp vi har fått rundt her. Det er utrolig godt. Vi får håpe vi aldri opplever noe slikt igjen, sier Marie Tindeland til TV 2 Nyhetene.

Politiet har ikke oversikt over hvor stort område som brenner og har brent.

Rekordstor på Sotra
Det har i helgen vært en rekke gress- og lyngbranner på Vestlandet. Blant annet har brannvesenet kjemper mot en storbrann på Sotra i Hordaland i flere dager, der flere bolighus har vært truet av flammene.

Brannen på Sotra er trolig den største i nyere tid i Hordaland. Rundt 20 kvadratkilometer av øya, og en sjettedel av hele arealet i Fjell kommune er svidd av, skriver nettutgaven til Bergens Tidende.

Ifølge Meteorologisk institutt vil det værestor skogbrannfare i store deler av landet denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere