Mannskapet på åtte mann som gikk vakt langs Gjøvikbanen natt til tirsdag for å passe på at brannene ikke skulle blusse opp, er nå redusert til fire.

– Det er ingen brann nå, så det foregår ingen slokking. Det er fire mann på stedet med tankbil bare for å passe på, og de vil trolig være der ut ettermiddagen, sier Espen Stabell, vaktleder i Øst 110-sentral, til NTB.

Skogbrannene langs Gjøvikbanen oppsto søndag kveld mellom Sandermosen i Oslo og Hakadal, og de fortsatte utover mandagen. Det førte til full stans i togtrafikken på denne strekningen. Like før midnatt natt til tirsdag meldte NSB og Bane Nor at den var åpnet.

– Gjøvikbanen er nå åpen igjen. Takk til brannvesen og frivillige for deres innsats med slokkingen. Takk til passasjerene for deres tålmodighet, meldte NSB mandag kveld.

Ifølge NRK var det et godstog som hadde kjørt med bremsene på, som førte til at gnister startet en 11 kilometer lang skogbrann langs toglinjen.

Brannmannskaper i Nittedal og Oslo kjempet mot brannen søndag og mandag. Vaktleder ved Øst-110 sentral natt til tirsdag, Roger Andersen, sa til NTB at det var mye flaks inne i bildet som gjorde at brannene ikke ble verre.

– Det kunne blitt ordentlig stor skogbrann med den tørken vi har, sier han.

(©NTB)