RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Branner herjer Vestlandet

(TV 2)
Flere skogbranner herjer Vestlandet, og brannvesenet kjemper for å få kontroll med brannene. Se bildene her.

Mandag kveld brant det i Ølve og Ytre Matre i Kvinnherad. I Vindafjord lenger sør i kommunen, brenner det over et stort område. Det skal ikke være fare for bebyggelse eller mennesker på noen av stedene.

På Sotra utenfor Bergen brant det tidligere mandag, men den var slukket mandag kveld

I Vindafjord har det brent siden søndag, og mellom fem og seks kvadratkilometer er svart. Beboerne i Tindeland frykter at brannen skal true husene.

- Det er forferdelig slitsomt. Vi har ikke fått blund på øynene noen av oss, sier Marie Tindeland til TV 2 Nyhetene.

Gård truet
- Rundt Utbjoafjella brenner det heftig langs en brannfront som er cirka 2 kilometer, sier lensmann Ingvar Gjerde i Vindafjord til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

- Det brenner ned mot gården Tindeland som ligger utsatt til. Brannmannskapet, sivilforsvaret og to helikoptere har konsentrert innsatsen der. Vi har også fått uvurderlig hjelp fra sivile i området, sier Gjerde.

Med forbehold om vind og værendring, så tror Gjerde at man har såpass kontroll med brannen at den ikke vil spre seg mot annen bebyggelse. Men brannen er langt fra slukket, og den dukker stadig opp på steder man trodde var slukket.

- Uansett kommer vi til å drive etterslukking i mange dager. Det er knusktørt her, sier han.

Flere branner
Politiet i Rogaland fikk melding om en brann på Matre ved 14 tiden mandag.

- Det brenner oppover mot snødekt fjell, så her er det ingen fare, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi har også en gress og bråtebrann i Ølve. Den fikk vi melding om klokken 14.13. Ved 17-tiden fikk vil melding om at brannen var slukket, men nå har den blusset opp igjen, sier Aarnæs.

Denne brannen blusset opp få hundre meter fra bebyggelsen i Ølve. Det ble først satt igang evakuering, men da vindretningen førte brannen vekk fra bebyggelse, ble evakueringen avblåst.

Knusktørt
Brannsjef Egil Øverland i Sør-Rogaland advarer sterkt mot bruk av ild.

- Det er sjelden vi har så fint vær så tidlig i mai. Problemet er at det blir tørt før det blir grønt. Det har vi tatt konsekvensen av, og sagt at det er totalforbud mot brenning og bruk av åpen ild. Det gjelder både i tettbebyggelse og i utmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere