Brannsiktet kvinne skulle vært i fengsel

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Kvinnen som er siktet for å ha tent på Toppidrettssenteret skulle ha sittet i fengsel.

30.09.10 08:45

Den 39-årige kvinnen som er siktet for å ha tent på Toppidrettsentret på Sogn i Oslo søndag kveld, skulle ha sittet i varetekt.

Les også: - Dette er helt sykt

To rettsinstanser mente det var velbegrunnet frykt for at kvinnen skulle begå ny alvorlig kriminalitet. Oslo tingrett varetektsfengslet kvinnen i fire uker 17. september. Fire dager senere kom Borgarting lagmannsrett til samme konklusjon.

Begge rettsinstanser mente det var best at hun satt fengslet fram til 12. november da hun skulle svare på tre tiltaler om en lang rekke vinnings- og narkotikaforbrytelser, skriver Aftenposten.

Likevel ble kvinnen løslatt før en uke var gått. Søndag 21. november observerte vitner at kvinnen satte fyr på en stabel planker utenfor Toppidrettssenteret. Resultatet ble skader for flere titalls millioner kroner.

Torsdag ble kvinnen framstilt for varetektsfengsling nok en gang. Politiet sier til Aftenposten at de ikke kan gå inn på hvorfor kvinnen ikke satt fengslet sist helg.

- Liten dame påvirket av alkohol
Toppidrettsutøver Hazel Perrens var en av dem som gledet seg til å sove etter å ha spilt landskamp for U19 jentelandslaget i volleyball.

Så begynte det å brenne på toppidrettssenteret:

- Vi har vært i Sverige og spilt landskamp, og så gleder vi oss til å komme hit for å sove. Så plutselig går brannalarmen full amok. Vi tar med tingene og går ut, sa Perrens til Nettavisen sent søndag kveld.

- Da vi hadde gått ut, kunne vi se masse gnister og røyk på baksiden. Jeg tror det var ved inngangen til kjøkkenet. Etter hvert kommer brannbiler og ambulanser, fortalte hun.

- Så så vi en liten dame som tilsynelatende var påvirket av alkohol - og får høre at vitner har sett henne tenne på en container. Vi hadde også hørt at hun ikke hadde oppført seg greit på T-banen heller. Jeg synes det er sykt at en så liten dame kan lage så mye problemer som dette, sa Perrens til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.