Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brant i elleve timer i Oslo

Foto: Kjell Øymo
Sist oppdatert:
Brannvesenet rykket ut til Brobekk 23.00 i går. Se video.

(iOslo.no): Store mannskaper fra Oslo Brannvesen har jobbet med slukkingen i hele natt. Politiet ble varslet om brannen i Brobekkveien 80 klokken 23.00 tirsdag kveld. Først ved 10-tiden i dag morges kunne brannmannskapene gå over til etterslukking. Da hadde brannen rast i elleve timer.

Brannen startet trolig blant fem paller matolje, og fordi matvarene sto vanskelig til inne i lokalet hadde mannskapene vansker med å få kontroll over flammene. Reoler og store mengder matvarer sto i veien for slukkingsarbeidet

- Vi hadde god kontroll på spredningen i går kveld, men først ved ti-tiden så vi at flammene var slukket, sier Kjell Kjensli, vaktkommandør i Oslo brann og redning 110-sentralen til iOslo.no.

Kunne rast

Bygningen er i seks etasjer, og brannmannskapene var lenge redde for at bygget skulle rase. Av den grunn prøvde også brannvesenet å slukke brannen utenfra. Ekstra beredskap fra Oslo lufthavn Gardermoen ble også vurdert koblet inn, men bygget ble i morgentimene i dag sikret.

Brobekk Storcash holder til i Norsk Tippings gamle lokaler. Bygningen huser også andre bedrifter, og har et betydelig antall kvadratmeter. Ingen slipper inn til arbeidsplassen i dag, og ifølge brannvesenet har bygningen fått omfattende skader.

Lokalet ligger inntil Østre Aker vei på Alnabru utenfor byen, men brannen har ikke skapt trafikkproblemer i området, ifølge politiet.

16 bedrifter

StorCash er en av 16 bedrifter som holder til i bygningen, som er på seks etasjer. StorCash, der brannen startet, har fått omfattende skader. Flere av de andre bedriftene er også berørt av brannen, opplyser Erdal. Det skal ikke være fare for spredning til annen bebyggelse i nærområdet.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!