RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brødre dømt for incest

Sist oppdatert:
Da den ene mannen avsluttet de seksuelle overgrepene på niesen (9), overtok jentas far.

Nå er begge dømt til fengsel i Midthordland tingrett.

Sov på samme rom
Jenta var bare ni år gammel da onkelen i 2002 første gang forgrep seg på henne hjemme hos hennes far i en av Bergens nabokommuner.

Den da 19 år gamle onkelen forgrep seg på henne mens de sov på samme rom. Etter overgrepet skal onkelen hatt store kvaler for det han hadde gjort. Det hindret ham imidlertid ikke fra å gjenta overgrepet nøyaktig ett år senere, men han avbrøt da hun plutselig sa at «dette hadde hun vært med på før».

Pekte ut faren
Da han senere spurte henne hva hun hadde ment med det, pekte hun ut flere overgripere, deriblant sin egen far.

Onkelen anbefalte sin niese å fortelle om misbruket til sin mor, noe som førte til politianmeldelse og full opprulling. De to brødrene ble etterhvert tiltalt for overgrep, onkelen fra 2002 til 2003 og faren fra 2003 til 2004.

Men selv om onkelen tilsto uforbeholdent de alvorlige overgrepene, var jentas far på ingen måte like medgjørlig. Han forsto ikke hva anklagene fra datteren baserte seg på, men trodde det kunne tilskrives en episode der han undersøkte datterens underliv fordi hun klagde på blødninger og smerter. Men ifølge jentas forklaring i dommeravhør, dreide det seg om seksuelt misbruk som skjedde tre ganger.

Retten valgte å tro den nå 13 år gamle jenta, mye fordi forklaringene hennes ble bekreftet av onkelen.

Fikk strafferabatt
Fordi han på eget initiativ hadde bedt sin niese om unnskyldning og anbefalt henne å gå videre med saken, fikk onkelen en betydelig straffelettelse. Som statsadvokat Benedicte Hordnes hadde foreslått, ble han dømt til to års fengsel hvorav åtte måneder ble gjort betinget.

Hans bror ble strengere behandlet. «For tiltalte er det skjerpende mest det som ligger i at handlingen er et alvorlig tillitsbrudd fra en omsorgsperson» skriver tingretten i dommen. Dermed må 39-åringen i fengsel i to år og fire måneder.

Begge må også betale erstatning til jenta på 50.000 kroner hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere